• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
subzero - специалист
правя си окачен таван на къща на 3 етажа на втория етаж и се чудя дали да слагам вата? моля хората които са си слагали да ми кажат осеща ли се голяма разлика в температурата с и без вата и каква вата е по добре да се слага? каменна, стъклена, с фолио ? а и голяма ли им е разликата в цената на м2? ще съм ви мн благодарен ако ми отг :)
torbalan - Дървен философ
то много зависи дали над този таван ще е толо помещението или не...

до колкото ватата е евтина - слагай...
освен от топлина до някъде изолира и от шум ;)
subzero - специалист
ами за сега етажа не е обитаем а и не е стегнат! за в бъдеще може и да се промени! тавана ми е бетоона плоча ако има значение де :)
относно втората част на въпроса ти - слагай такава изолация, каквато е най-евтина в момента...
за вътре - няма никакво значение...

и колкото повече - толкова повече :)

аз в къщи там, където ще е студено отгоре, ще сложа поне 10 см. вата...
subzero - специалист
каква мислиш да слагаш каменна или менерална? а можеш ли да ми кажеш горе долу някаква цена за 10 см?
нямам идея каква е разликата между двете...
най-евтината, която до сега съм видял, е около 2 лева за квадратен метър при дебелина 5 см.

но, както се казва, с гугъл може да намериш повече, отколкото си загубил...
subzero - специалист
мерси мн за отговорите :) аз направо ще мина да видя по магазините за какви цени става дума :) някои др няма ли да искаже мнението си и да каже разликата между различните видове вата ?
jekasus - майстор
Минерална вата 5см - около 2 лева за кв.м.
Gladiator_BG - специалист
според мен слагай минерална ... от тая жълтата дето е на руло ... и без тва ефекта ще е същия поне ще апчухаш по малко (от другата имам алергия направо)

:lol:
  • 1
  • 2

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: