• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bili&steki - специалист
ами...различно... следи изменението на темп. на водата за определено време..и спрямо това изменение за единица време определя дали да превключи на по-висока или на по-ниска мощност или да си остане на текущата...
kok - специалист
и последно на колко ти включва помпата?
filmatoplo - майстор
И последно Коки каква му е марката на твоя да го разнищя аз тоя котел защо гори толкова пелети . :)
bili&steki - специалист
kok написа:
и последно на колко ти включва помпата?
на 55 градуса е настроена :)
filmatoplo - майстор
Коки защо го криеш модела на котела -той коня вече е в ряката . :wink:
deyanyovkov - специалист
Чудя се първо да си сменя ника на Глупак ли и тогава да пиша, или да кажа що имах проблеми досега :-D

Та приемам че съм си го сменил и ще задам един прост въпрос:
Знаете ли какво става, като объркаш посоката на помпата - не да дърпа от изхода на котела, а да бута в изхода?
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако правилно съм те разбрал - пуснал си водата да циркулира отгоре надолу? Нищо фатално не се е случило - обръщай я и толкова.
kok - специалист
filmatoplo написа:
Коки защо го криеш модела на котела -той коня вече е в ряката . :wink:
не крия нищо :wink: котела е AIGE 20 или 23 kw и не мисля че коня е в ряката котлето си работи перфектно и съм много доволен е имал съм 1-2 механични повреди но съм си ги отстранил и те са в следствие на това че горя костилки (когато бях на пелети нямах никакви проблеми) но всичко си има риск а моя съм си го преценил :wink: просто си експериментирам с някакви мои и на хора от форума идейки то сиромах човек жив дявол :lol: в момента ми гори по 37-38кг костилки на 24 часа и не мисля че минало годишният ми разход от 1тон на месец е голям при условие че пелетите които горих тогава са от най скапаните но тогава бяха единствените които можех да си взема а и цената им беше 245лв за тон чак тази година пуснаха на бау макса качествени пелети обаче на цена 350лв за тон :shock: може би ако горя от тях разходът ми ще падне не знам не съм пробвал а и нямам намерение докато има костилки ще горя тях
deyanyovkov - специалист
LazarGanev написа:
Ако правилно съм те разбрал - пуснал си водата да циркулира отгоре надолу? Нищо фатално не се е случило - обръщай я и толкова.
Верно е- само дето при по-ниски темеператури, не загрява радиаторите и си е студено. Обърната е вече и от вчера при средна температура навън -6 и темп. е в системата 61 градуса, си държи в цялата къща 22:) А разхода ми естественно се "срина" с 50%.
kok - специалист
ей няма никой из форума май всички са до печките и гъчат дърва в тях :-D :lol:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: