Най - вълнуващия въпрос зимно време.
XpS - помощник
Здравейте,

Имам малко нужда от помощна информация, за която благодаря предварително. В момента съм в ремонт и намерението ми е да махна всички радиатори в къщи - панелен апартамент - но незнам каква е процедурата за това начинание. Знам, че за да се махне радиатор трябва да се източи водата от станцията, която е в мазето на входа -- но какъв е случая с нашата ЛЮБИМА ТОПЛОФИКАЦИЯ ? Какво трябва да се направи за да не ми водят радиатори в къщи а само такса мощност? :idea: :| :?
KIBRIT - специалист
Аз заявих пред фирмата ,която отчита топломерите,че ще махам радиаторите . Дойде представител,записа показанията,и след като ги махнах и затапих тръбите,пак дойдоха.
В самото начало,се опитаха да ме накарат да събирам подписи от комшийте,но след като поех разговора в свой ръце,заявявайки,че имам проблем със всички тях и ги псувам,като се напия/какви нелепости им наговорих/,омекнаха !
Сега плащам 30% от енергията постъпваща в блока/разделена на всички потребители/+топла вода.
Говори се/шушукат/,че при изравняване на сметките,този процент ще стане 50%,т.е. ще доплащам !
Да,но аз и сега неплащам,защото ме е страх,че ще ги открадне Вальо Т. :o Един вид-войната продължава !
XpS - помощник
Благодаря ви за отговорите :) Абсолютно ме навеждат на мисълта след като махна радиаторите и аз да се откажа от плащане на топлофикация... :) Но ще изчакам следващата и по-следващата сметка и тогава ще взема крайното решение.
Стефан - майстор
Даже и да махнеш всички радиатори, и се откажеш от Топлофикация, пак ще имаш сметка за плащане. Щом блока е топлофициран, и тръбите минават през апартамента ти/а те няма начин да не минават/, ще плащаш "като поп" гласуваните от общото събрание на блока "общи загуби".

Тема "HELP: Каква е процедурата за махане на радиаторите в къщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: