• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
mitko_rupite - специалист
Приятел си докара от Германия ел.бойлер втора употреба ..
Бойлера им е бил в квартирата и е действал .
Около 60-80 литров е ...
Проблема е че има 2 изхода за топла вода ...
На единия си има монтиран -ПАРОВЪЗДУШЕН КЛАПАН / незнам защо в германия ги монтират на топлата вода , кат се замисля май не е проблем ..., може би на студената имат отделно ВЪЗВРАТЕН КЛАПАН /

Дали бойлера не работи в ДВА РЕЖИМА ??
- бойлер ПРОТОЧЕН
- бойлер със водосъдържател

Разгледах го отвсекъде - нема схема за водата ..
Двата изхода ги Свързахме заедно - работи но ме човърка защо са ДВА ???

Приятеля ми каза ,че в квартирата единия Изход водел към Банята , а втория към мивката в кухнята /тръбите са били външни /

Изображение

Изображение

Изображение

заб.
На снимките не се вижда но КОМБИНИРАН ПРЕДПАЗЕН ВЕНТИЛ - монтирахме днес на стнудената ..

.
rulom - модератор
Тоя бойлер не е ли за трифазен ток, като му гледам нагревателите :?
Иначе двата извода са за да няма спадане на водата на душа, ако се пусне водата в кухнята....предполагам :)
Няма начин да работи в двата посочени режима.
за трифазен -Да Трифазен е ....
Ел частта му е много Интересна ...

с черното бутонче се задейства контактор -- който включва всички нагреватели ...
Предполагам ако се къпят 2,3 човека последователно ... след като свърши топлата вода натискаш копчето и се включва всичко ...
после си преминава пак режим 1 нагревател ...

-------
Интересува ме за изходните тръби на топлата вода ???
Пък и защо в Германия монтират Паровъздушния клапан -- на топлата ???

Преди време в БГ -- КОМБИНИРАНИЯ ПАРОВЪЗДУШЕН КЛАПАН -- се състоеше от две Части ... но и двете се монтираха на СТУДЕНАТА ...

.

.
Последна промяна от mitko_rupite на чет яну 21, 2010 7:27 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Третият извод най-вероятно е за рециркулация и излиза от средата на водосъдържателя. За проба можеш да отвориш и трите извода и да следиш кой кога ще пресъхне. Най-напред трябва да спре водата от изхода за гореща вода, след това трябва да спре от входа за рециркулация.
LazarGanev написа:
Третият извод най-вероятно е за рециркулация и излиза от средата на водосъдържателя. За проба можеш да отвориш и трите извода и да следиш кой кога ще пресъхне. Най-напред трябва да спре водата от изхода за гореща вода, след това трябва да спре от входа за рециркулация.
Май Ще е Това, ма дали ще се навие другаря да Пробваме ..

Хем Му казах да не Бърза а да сложим две кранчета на Изхода и да Пробваме ....

БЛАГОДАРЯ !!!!

.....
LazarGanev - "Велик майстор"
Това е Вайлант - класика! Да си го ползва със здраве!
Каналски - специалист
Момент :)
точно преди две седмици се чудех около един единствен модел на STIEBEL ELTRON (на картинка) и се чудех дали да си пиша в "мойта Тема" ...
За сега ситуацията е "язък ми за учението" ... т.е. не можах да го измисля :)... и утре е ден
Извън Темата !
Не е за "рециркулация" май ...
Допълнение:
Наистина ел. частта е по-особенна ...

Прикачен файл

ahtungggg.gif
ahtungggg.gif (17.41 KиБ) Видяна 14534 пъти
chavdarov6 - специалист
Щом от фирмата производител не са лепнали схема или нещо от сорта,значи трябва да е универсален за всички видове експлоатация.
Ясно е че предпазния клапан(пароваздушен) е без значение на коя вода ще се монтира стига да бъде след възвратния клапан.

P.S.Лично аз бих вързал топлите води на отделни консуматори.....това с циркулацията на 60-80 литров бойлер ми се вижда смешно,освен ако не живееш на втори-трети етаж и бойлера ти е в мазето.
chavdarov6 написа:
това с циркулацията на 60-80 литров бойлер ми се вижда смешно,освен ако не живееш на втори-трети етаж и бойлера ти е в мазето.
Лично за мен НЯМА нужда от циркулация .
Но разсъждавам по принцип .
Бойлера верно е 60-80 литра но ако се мине на ТРИФАЗНО захранване -може да лапа по 6 kw... което означава - че верно може да се ползва в режим циркулация от 3,4 етажа / в момента съм го захранил само на 1 нагревател 2kw - щото напрежението е монофазно пък и кабела който си беше купил приятелчето е 2,5 кв...пък и ще се ползва много редко/
Каналски написа:
Допълнение:Наистина ел. частта е по-особенна ...
Ето и ел схемата

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

.
  • 1
  • 2

Тема "свързване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: