Най - вълнуващия въпрос зимно време.
G.M. - напреднал
Монтираха ми лирата в банята и започнаха проблемите.Два дена работи пет не работи,докато не спря окончателно.Обезвъздуших я сто пъти , въздух няма а лирата не тръгва.Живея в блок с ТЕЦ.
Моля помагайте.

Прикачен файл

P1210094.JPG
P1210094.JPG (35.97 KиБ) Видяна 6566 пъти
G.M. - напреднал
Нямам си на идея.Майстора каза 20 кинта и ще я монтирам.Всъщност той ми смени щранговете.
LazarGanev - "Велик майстор"
Кой е горещия щранг?
G.M. - напреднал
Левия е по топлия.
Добре де как не тръгва - горния кран отворен ли е? Донякъде поне не се ли стопля?
G.M. - напреднал
Горе е термовинтил със свалена глава,а от долу крана е отворен на макс.Лирата е студена а тръбите парят.При обезвъздушаване се стопля,но после изстива.
Затваряш двата крана, развиваш двата холендъра и продухваш лирата да се убедиш че е проходима. След това един по един отваряш крановете по малко и изпушкаш по малко вода, за да се убедиш че работят. Така ще намериш къде е проблема.
G.M. - напреднал
Лирата е проходима а крановете са нови и работят.
PCL82 - майстор
Така като е захранена лирата - горе и долу в дясно не може да се получи нормална циркулация през хоризонталните ребра. Трябва да се захрани така: едната тръба на лявата колонка, другата на дясната. Най добре е едната да е долу, а другата горе, но съм виждал и вариант и двете отдолу.

Просто долната тръба трябва да се скъси и да се закачи на лявата колонка, а дясната да се затапи с тапата от лявата.

Тема "Проблем с лира за баня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: