Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
simeonovvv - напреднал
Преди да протече, беше наполовина загрят. Пуснах го, за да загрее и останалата част от водата и доста време не ходих до банята. После заварих нещо страшно, навсякъде пара, стрелкичката за топлина на водата ударила най-вдясно (което никога не се е случвало преди) и тече силно вода. Източих всичката вряла вода.
Сега като си пусна централния кран за водата, бойлера си тече като минерален извор, защото просто няма отделен кран които да спира достъпа на вода до него. Ето малко снимки:
Водата избива от термопоказателя

http://img32.imageshack.us/i/dsc00639uj.jpg/

http://img32.imageshack.us/i/dsc00640en.jpg/

http://img29.imageshack.us/i/dsc00642c.jpg/
LazarGanev - "Велик майстор"
Като монтираш новия сложи кран поне на студената вода
moimoimoi - майстор
колега не се вижда но баланс и възвратен клапан имаш ли?
инъче се е спукал някъде отгоре :lol:
терморегулатора не е сработил и от температурата се е увеличило налягането
най добре нов
дипломат не ги харесвам заради фланеца им
по добре tesy
Милен - майстор
Имах същото премеждие около коледа, при мен стария бойлер си работеше и течеше мощно но нямаше пара. Взех си пак Дипломат но с най дебелата изолация тип Океан. На новия водата започва да изтива на втория ден при неотопляема баня. Тесито не ми хареса, много му е тънка пяната, на мострите в магазина са разрязали изолацията диагонално да се получи оптическа измама колко е дебела.
То какъвто и да си вземе човек трябва да е с нагласата че ще изкара колкото е гаранцията му.
force10 - напреднал
Това за гаранцията не е много вярно. Имам 4 бойлера Едеса, които работят без да са спирани и за минута вече 12 години!
rulom - модератор
force10 написа:
Това за гаранцията не е много вярно. Имам 4 бойлера Едеса, които работят без да са спирани и за минута вече 12 години!
А някой препоръчваше да купуваме българското......истината е, че освен деца и борчове, друго не можем да направим!

Бойлера е за изхвърляне.Всякакъв ремонт по него с цел по нататъшно използване на същия бойлер, създава опасност за живота на теб и близките ти.
Едеса е испанска марка и е почти на цената на БГ бойлерите, но качеството е в пъти по-добро.От Едеса нагоре, като цена, всяка друга марка си заслужава инвестицията.
докера - специалист
moimoimoi написа:
колега не се вижда но баланс и възвратен клапан имаш ли?
инъче се е спукал някъде отгоре :lol:
терморегулатора не е сработил и от температурата се е увеличило налягането
най добре нов
дипломат не ги харесвам заради фланеца им
по добре tesy
Има оригинален комбиниран клапан - вижда се на третата снимка :wink:
Ремонта ще е свързан със сваляне на кожуха и изолацията , така че , ако не е в гаранция , наистина по-добре нов :wink:
Милен - майстор
Дори и да му смениш водосъдържателя си е набутване. Моя дето казах че ми протече по коледа беше със сменям водосъдържател, накакъв на тази фирма купен за 70лв.. Пълно менте проби се за 2.5г при гаранция 1.5. Разрязах го с флекса и о'чудо няма такова поцинковане, това си е направо боядисано, никаква следа от вътрешното покритие само ръжда и язви с размер до 10мм :shock: а от вън е като нов. теча се оказа не както предполагах от сцепен заваръчен шев, а от една доста голяма язва на дъното. Жалко че не го снимах щеше да е красива гледка.
Rumen Iankov - специалист
Ако ти е в гаранция отиваш в сервиза и го сменят за нов.При мен на третия ден смениха терморегулатора.на втората година нагревателя,а на третата година ми протече бойлера като при теб и ми смениха челия бойлер.Ако нямаш гаранция си купи направо нов.А на първо време сложи по един кран за да не ти тече бойлера.
reevil - специалист
Помня, че като вземах моя дипломат(то си е същия елдоминвест) имаше някаква точка в гаранцията, че трябва да се монтира и завери от някакъв си оторизиран водопроводчик :? :-D
Аз естествено си го сложих сам и не знам дали важи в този случай гаранцията, така че виж и при теб как са нещата, защото иначе си е за боклука!
Досега 2 боилера са ми протичали и дупките са били се в най-горния край/вертикални бойлери/ може би има някаква логика :?
Иначе моя вече подмина 5-тата година, не тече, но го гледам че има леки точки ръжда по външната обвивка тук-таме в долния край, но може би е само обелена боята и в тая влага няма как да не ръждяса.
Като цяло не съм доволен-бързо изстива от 80литра като дръпнеш 15 и след 1-2 часа няма никой :-D ако не се точи заминава за 24 часа, но е и на северна стена в неотоплявана баня.

Тема "Сериозно протекъл бойлер на Елдом Инвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: