• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BoBo72 - специалист
Благодаря за поздрава.70% от строителството са документи.На мен , като пари ми струваше около 10000лв.
Имаше някакво съобщение "цитат" за идеите , за господ , за смеха.НА мен такава разправия ми е за пореден път.
Но трябва да се яде , бизнес. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :-({|= :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :supz: :supz: :supz: :supz: :supz:
BoBo72 - специалист
Какво Ви е мнението , за къщата , която я имам готова , построена , нищо не казвате . Мисля че е по добре да говорим за готов обект , а не така по принцир да си чешаме езиците , с предимства инедостатъци . :bulb: :bulb: :bulb: :bulb: :bulb: :bulb: :bulb: :bulb:
n.nikoloff - специалист
Всъщност темата беше за пасивна къща. Интересно ми е, когато някой пита за пасивна къща дали има в предвид именно такава (което освен особеностите в конструкцията и изпълнението води до много особености в архитектурата, местоположението, ориентацията и т.н.) или просто енергийно ефективна къща...
future - специалист
Пасивните къщи - утопията на 21 век.Това е нещо като комунизма , всички говорим за него ,а на практика никой не го е виждал.И какво значи думата пасивна или сме се изгубили в превода.Не ме пращайте по разни линкове,прочел съм доста за пасивните къщи.Не ми е ясна ролята на думата пасивна в този случей.В българския език думата пасивен : Бездеен, неактивен, безразличен.Интересно ми е как коментирате пасивните къщи , след като никой от вас не е построил такава.Не казвам ,че няма или не може да се построи.Но до колко е ефективно като пари за изграждането в години на процес на използване.Само времето ще покаже.Доста хора ще изгорят.
BoBo72 - специалист
Относно пасивните къщи , поне до колкото аз го разбирам , това е къща , която произвежда сама за себе си енергията от която се нуждаят обитателите и . Осветление , отопление - охлаждане , кислород . Рециклиране на битовите отпадъци , мръсни "фекални" води .
Относно първите две , цената не е толкова голяма и ще се изплати за около 5 - 10 год. За кислорода , всеки трябвва да посади няколко дървета , а не да отсече , за да заживее екологично . Рециклирането на отпадни води също не е толкова недостъпно и скъпо .
Голяма разлика в цената , може да се получи , ако строиш по традиционния начин и влагаш традиционни материали , бетон , тухли ,вар , пясък ... . ПРИ това строителство , допълнителните материали са много и човекочасовете са много , а от там и по-високата цена .
Значи , не се оскъпява кой знае колко много , ако подходиш още с проектирането на такъв дом , и самосъзнанието да живееш екологично .
Право на личен избор , ако сега ни е добре , после ще ни е по зле отколкото сме си го мислели .
Просто трябва да помислим , като решим да си строим къща , как да живеем в нея , активно или пасивно .

П.С. Моята къща е такава .

future , май живееш в панелка , днес да ядем и пием , пък утре "КУЧЕТА ГО ЯЛИ" , малко стил пънк .
:-D :-D :-D :-D
единак - специалист
Не спря да ръсиш... интересни мисли.
Я кокажи тая твоята къща, дето искаш да я коментираме. Ама започни с проект, разпределения, конструкции. После с хронологичен снимков материал на строежа, описание на вложените материали и заложени коефициенти.

Освен това, непрекъснато дразниш с панелките. Честно казано твоята къща е много по-близо до панелката от обикновено монолитно строителство.

Смея да си мисля, че дори и да не харесвам къщите от метални конструкции по мои си причини, бих предпочел вариантите на ВипЛТД пред това, което виждам на твоите снимки. Пък и цената малко соленка идва... тия 500 Еу са ми множко...
Стефан - майстор
единак написа:
Не спря да ръсиш... интересни мисли.
.
И моята къща е такава. И какво? Аз ще си живея в нея. Просто не харесвам тухлени бастилии. Които после да санирам. :lol:
future - специалист
Да отговоря на BoBo72,макр че единак ме изправари с някои неща.За моя радост не живея в панелка , а в тухлен апартамент.И въобще не се оплаквам.Не мисля ,че твоята метална кутия ще изкара повече години отколкото са годините до тук на моя апартамент.И какво лошо че някои хора живеят в панелки.Макар и да не е от най-приятните преживявания,е важно че имат покрив над главата си.Че в тия гладни години след време може и ти да се радваш на такъв лукс.И не виждам разлика между твоето строителство и панелното.Все сглобяемо и разчитащо на заварките.
Уважавам всеки които е построил нещо в живота си,но да се правиш на велик с това ,не го одобрявам.
Влизаш тука , пускаш една тема с заглавие "Пасивна къща изпълнена с метална конструкция".Пускаш две снимки,една с метална конструкция и една със сайдинг. И какво искаш да коментираме.Такива снимки в интернет колкото искаш.Не виждам нищо от стандартите за пасивна сграда.Ако искаш да коментирам конструкцията добре.Ако Айфеловата кула беше направена по твоя метод , отдавна да се намира в някой пункт за вторични суровини.Тоест,заварка абсурд.Втората-хубав сайдинг и кво.Сайдинг-фасулска работа.
Бая гаражчета си направил,кажи просто че си добър заварчик и толкоз.Няма нищо лошо,всеки строи с каквото има и каквото може.Само не ни хвърляй в тъча.
С много неща не си наясно.Едно е да разбираш ,друго е да прочетеш повече що е то ПК.И човек който не е в час със строителството може да твърди че има голяма разлика в цената на видовете строителства.Като построиш повече сгради с различните видове и на края като удариш калема,ще се увериш че разлика няма или ако е има тя е минимална.В общи линии всичко е изчислено да е така.А пък разликата може да ти се изгуби в годините.
Така ,че всеки да строи кой с квото може или иска.Пък то времето ще покаже ,кое е по-добро.
И пасивните къщи са по-скоро еталон към който да се стремим , а не задължително.И не знам що си мислиш че някой ще ти позволи да живеш независим.И това , че си мислиш,че живееш в такава къща си е твой проблем.С тая цена дето си я дал само с пречиствателна станция и слънчеви колектори не можеш да се впишеш.
И вече стана мода с тия сглобяеми къщи.Като гледам в интернет как фирмите никнат като гъби, по 2-3 на седмица.И колко от тях са забили и един пирон.Жал ми става за тези дето ще си хвърлят паричките.Бързо забогатяване.
Много неща може да се напишат , но мисля че няма смисъл.Мисля че няма какво повече да се коментира.Не търся конфронтация.
Нищо лично ,ама не ядем доматите с колците.
vipltd - специалист
Нормално е да има алтернативи на жилищното строителство.Както например има лимузина и все още обяви за запорожец.Всеки според
възможности и вкус да си избира,но да се предлага къща на заварка
си е чисто престъпление.Дори и за своето семейство.
А бума в цените ,особено в строителството са вследствие на възвърнати дядови имоти.
единак - специалист
Ц, бума не е само в резултат на това. Освен това бума беше, овтиде си, няма го вече.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Пасивна къща изпълнена с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: