• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Гъчат вино като мен , навън е минус 12 гр сняг 60 санта по преспите двойно . :wink: 22 гр в стаите ама се осеща как студа превзема къщата отвсякъде.По миналата година у брат ми преди да си монтира котел сутрин прозорците бяха замръзнали отвътре. :-D Още вали сняг -а виното е само 5 литра ужас . :wink: дърва поне има .
armagedamian - специалист
AJGE-то са си много добри котлета.Сравнено с ОПОП-а са си направо мерцедес!Тези ОПОП половината пелети не могат да изгорят в него.Колко остатък имаш на ден?С Айтошките :-D остава една шепа пепел на ден :wink:
bili&steki - специалист
armagedamian написа:
AJGE-то са си много добри котлета.Сравнено с ОПОП-а са си направо мерцедес!Тези ОПОП половината пелети не могат да изгорят в него.Колко остатък имаш на ден?С Айтошките :-D остава една шепа пепел на ден :wink:
... а ти как разбра,че са добри? :-D
bgtok - специалист
deyanyovkov написа:
LazarGanev написа:
Ако правилно съм те разбрал - пуснал си водата да циркулира отгоре надолу? Нищо фатално не се е случило - обръщай я и толкова.
Верно е- само дето при по-ниски темеператури, не загрява радиаторите и си е студено. Обърната е вече и от вчера при средна температура навън -6 и темп. е в системата 61 градуса, си държи в цялата къща 22 :) А разхода ми естественно се "срина" с 50%.
С тия жеги у вас ше трябва да се идва по бански бре, Дидоо.... Изображение Изображение !!
bili&steki написа:
armagedamian написа:
... а ти как разбра,че са добри? :-D
Да речем ,че имам по глобален поглед от теб :)
Търговец съм и продавам различни котли,а и съм виждал монтирани и от двата вида за които говорим.За мен ОПОП-а не струват .... но това си е мое мнение и е обективно(нищо че познавам шефчето на Айгето :-D )
bili&steki - специалист
:-D аз не продавам ОРОР първо... малко си неорентиран.. а PONAST :lol: ... а за ОРОР -а сме на едно мнение...а AJGE-то си е направо каминка...със много ниско КПД :lol:
bili&steki - специалист
пък и мисля ,че едва ли имаш по-глобален поглед от мен...продаваме доста пелети и и имам доста разговори с клиенти относно това какво ползват и доволни ли са или не... :lol: :-D
bili&steki написа:
:-D аз не продавам ОРОР първо... малко си неорентиран.. а PONAST :lol: ... а за ОРОР -а сме на едно мнение...а AJGE-то си е направо каминка...със много ниско КПД :lol:
Добре си е котлето :)
Как определяш че е с ниско КПД :?
Принципно изходящата темп. на фукса е 120гр.макс ,което значи че топлообменника работи добре и няма загуба на топлина към комина!Пелетите също изгарят без остатък,което ще рече че са оползотворени без загуба.Тогава как преценяш ,че му е ниско КПД-то :?
Проблема е че е евтин като котел и доста хора са предубедени заради това :wink:
Такааа... да се включа и аз с едно „въпросче”,
1во здравейте всички, имам идея да пазарувам котел на пелети и съм се спрял на мощтност от 40 KW за фирма не съм избирал още! Сега се отоплявам на въглища с котел VIADRUS U22 – 40,7KW и отоплявам ~ 200 м2 (но за в бъдеще ще отоплявам 350 м2) и имам разход за (зимата ~ 6 месеца) 5т. Въглища и 3 кубика дърва. Въпрса ми е горе-доло колко ще ми излиза отоплението на пелети за тези 6 месеца ? Ще съм ви благодарен ако някой даде някакъв приблизителен разход за тези месеци при нормална работе 15 часа?Ако може и някой който има котел със сходни характеристики да каже приблизителен разход(реален) . За по-голямо уточнение казвам и приблизителна цена на котела с монтаж и т.н.(имам прокарана система –тръби и радиатори)~ 10 000лв.Може и да препоръчате котел за тези пари!Мерси предварително ! И специални благодарности на deyanyovkov който дава доста ясна и добре подредена информация !
bili&steki - специалист
правя си изводи на база изнесени факти от горди собственици на тази марка и скромните :lol: наблюдения който имам.Помежду другото пелетните съоръжения с подобен тип изгаряне са си с по-ниско КПД ,кой каквото иска да ми говори..мога доста да ти разтягам за разхода на различни марки на нашия пазар и начините за подаването и изгарянето на пелетите ама по-добре малко факти.
Значи ако използвам казаното от кок , че със 23 КW AIGE.. ..отоплява 70 кв.м (не разбрах дали има и погдгряване на БГВ) , водата в системата е 60-61 градуса( според deyanyovkov) и разход 1 тон, докато за подобна квадратура аз със 17 KW котел,темп на водата в системата номинално 78 градуса и значителен разход на БГВ имам разход средно 500 кг.(ако имах изолация не ми се мисли колко щеше да е :lol: ) И при това положение ако приемем ,че котела ми е с КПД 91,5%( http://www.bafa.de/bafa/de/energie/erne ... chickt.pdf -резултатите тук са от тестове на немски специалисти а не данни от производител... :lol: ) то според теб колко е КПД-то на AIGE-то?
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: