• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
Стефан - майстор
Emerald написа:
....Няма да се обидиш от мен на малко критика надявам се.

Идеята не е нова (за да се говори за уникалност), а изпълнението е малко неадекватно. Ей така в центъра на антрето не се лепва някаква дупка без никакъв замисъл. Не е изобщо на място и освен това, дупката е прекалено дълбока. По-скоро дизайна на жената вътре в дупката е за похвала, но губи всякакъв смисъл поради казаното по-горе. Ето едно подобно нещо в баня, където е и стилистично издържано като "река".
Обикновено аз съм този, който най-много критикува във форума. Нещо като коректив! Знам също, че не съм центъра на света, и никой не е длъжен да се съобразява с мен. :lol: Всеки човек е индивидуалност, със своите виждания и критерии за красота.
Извинявам се, но тук виждам нещо некоректно. Отрича се някаква си дупка/която е собствена изработка, плод на фантазии/, и в същото време се пускат снимки/копирани от някъде си/ на нещо подобно на река, украсени с думата стилистично :? На кого е нужно такова насаждане на вкус???
velsi - Почетен майстор
И аз всъщност мислех да напиша нещо подобно, но се бях въздържал. В действителност никъде в темата не видях да се иска нашето мнение. Просто човека е решил да сподели с нас направеното от него, за което сме му благодарни.
Честно казано....и на мен ми стои като дупка.Не е нито на мястото си,нито го намирам за идейно.Поне да се връзва с посоката на теракота-едното е по диагонал,другото напречно и това още повече дразни.
Дано не се обидиш...
Emerald - модератор
Извинявам се, но тук виждам нещо некоректно. Отрича се някаква си дупка/която е собствена изработка, плод на фантазии/, и в същото време се пускат снимки/копирани от някъде си/ на нещо подобно на река, украсени с думата стилистично На кого е нужно такова насаждане на вкус???
Няма насаждане на вкус, Стефане. Показах професионално изработено подобно нещо- проект на дизайнер. Мястото на подобни "водни" атрибути са в логични за това места. Обособени, отделени, оформени стилово и логично.

Показаната баня е проектирана за семейство с малко дете, от където ниската мивка и декорацията на пода, от която детенцето е във възторг (целен е лек приказен сюжет за детето при по-лаконичен дизайн за възрастните). Издържано е цветово, "реката" е логична в мокро помещение. Не е лепната случайно- тя е там и за да разчупва пространството и отделя зоните.
Последна промяна от Emerald на ср мар 14, 2007 8:07 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Има насаждане на вкус, и то в много голяма доза! И, ако нещо не ми харесва не мен като индивид, ако ще и 1000 дизайнери да се съберат, и да ми доказват, все ми е тая. Собственика си решава в каква "кочинка" ще живее, а не дизайнерите. Те могат само да предлагат. А всички тези кичозни неща за мен са само показност! Както за някои хора без познания в музиката ходенето на опера.

Има чисто българска поговорка: Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала краката!!!!

Но нека да изчакаме изказванията по темата и на останалите активни форумци!
Emerald - модератор
Стефане, не е въпроса дали ти и аз бихме живяли в подобно, разбираш ли? Вкуса си е вкус, а ПРАВИЛНАТА постановка е отделен въпрос. Тук всичко е правилно и стилово и технически и логически...Останалото е лични предпочитания на всеки. Аз също за себе си не понасям съвременен стил и минималистичен още по-малко. Какво сега, няма право на съществуване ли? Ако е правилно построен, за бога! Оценявам, но за себе си не бих направила.

Разбираш ли къде е границата между вкус и дизайн?
Emerald - модератор
Стефан написа:
Emerald написа:
...Разбираш ли къде е границата между вкус и дизайн?
Можеш ли да поясниш, че не схващам!
Е нали това се опитвам да обясня. Разводняваме темата и май чувствам че ще се разделя, но последен опит...
Хората малко първично определят интериора на хубаво/лошо изхождайки от критериите биха ли направили подобно за себе си или не. Това е доста "първичен" критерий бих казала. Не всички сме еднакви и нямаме еднакъв вкус и предпочитания. НО, може да има отличен дизайн дори там, където категорично не възприемаш за себе си и обратното. Можеш да си живееш и да се чувстваш добре и в абсолютен кич. Критериите за "имаш вкус" и "нямаш вкус" са някъде там... В способността да отличаваш дизайна от липсата на такъв, дори да не го възприемаш за себе си. Защото дизайна включва понятия на правилна построеност, логика на хармонията и баланса, както и функционалност. Конкретен пример. Ето ти една спалня, каквато никога не бих направила за себе си, но ценя много положително (този интериор е номинант за архитектурна премия):

Изображение

Това например е доста по-мое, но може би с доста повечко пафос:

Изображение

И двата интериора са отлично издържани дизайнерски- без всякакви претензии...
SHL - специалист
Emerald написа:
Няма да се обидиш от мен на малко критика надявам се.

Идеята не е нова (за да се говори за уникалност), а изпълнението е малко неадекватно. Ей така в центъра на антрето не се лепва някаква дупка без никакъв замисъл. Не е изобщо на място и освен това, дупката е прекалено дълбока. По-скоро дизайна на жената вътре в дупката е за похвала, но губи всякакъв смисъл поради казаното по-горе. Ето едно подобно нещо в баня, където е и стилистично издържано като "река".
Тъкмо ми порснаха ушите и Емералд размаха пръст, скара ми се и ми развали усещането :mg: [-X :motz: :no:
Идеята не е нова и не е уникална- да. Изпълнението е уникално, защото друго такова ( точно същото ) няма :lol: Неадекватно е - да, може би, защото аз не разбирам от дизайн и архитектура. Надявам се, като се сложат мебелите, нещата да се подобрят към по-хубаво. Друго свободно място в хола просто нямаше. И това не е коридор, а хол граничещ с кухня. Прехода е минимален. Тази дупка е в центъра на прехода ( вътре в хола ) - да. Ако не е в "центъра", къде да я сложа: в ъгала до вратата или в кьошето на хола ?! Дупката, така е центрирана че да се вижда от всякъде и най-важното ( поне за мен ) е усещането, когато вървиш по прозрачното стъкло и се чудиш няма ли да се счупи ( първично, но и интересно ). Що се отнася до дълбочината на дупката тук ще отстоявам твърда позиция !!! Защо пък да е плитка ?? Защо да не е и по дълбока ?! Например следващата ми идея е по актуална форма на стъклото и възможно най-голяма дълбочина ! Представете си усещането да ходиш по стъклен под голям 2-3 м2 и дълбок да кажем 1 метър, а отдолу да гледаш пустинен пейзаж с оазис в него ! Така че въпроса с дълбочината е много спорен, съгласете се ! Но естествено най-голямата ми гордост е качеството на изпълнение от чисто майсторска гледна точка. Колегите в бранша ще ме разберат, надявам се :)
Тани - модератор
Изтрих малко лични нападки и ще помоля за в бъдеще да правите такива само в лични съобщения и в говорилнята!

Понеже темата на разговора съвсем се промени ще разделя темата на две , но се чудя къде да преместя втората част и как да я озаглавя? Очаквам предложения!
SHL - специалист
Абе хора, идеята беше всеки от колегите тук да пусне нещо от своята работа, което не се прави всеки ден. Незнам кой срещу кого е плювал и за какво, ама е доста неандерталско - не може ли нормално да се обсъжда и да се дискутира, някоя тема ?! Всеки може да каже, какво му харесва и каво не му харесва по темата. А който е много курназ да си покаже работата за да я видим всички и да я обсъдим... Приканвам, тези, които мислят да качват снимки: колеги хубаво ще е снимките да са ясни, чисти( не замазани и мъгливи ) и да е сниман поне един детайл от работата за да може да се види добре качеството на свършената работа.
Тук ще поместя и още една снимка, която не е моя, а на мой колега гипсаджия. Повтарям че това изплнение е от гипс. За мен тази работа е уникална и нестандартна и ако говорим за професионалисти, хората от тази бригада, наистина са такива !!!
Гледайте и коментирайте !

Изображение

Изображение

Снимките нарочно ги подавам с тази големина именно заради детайлното разглеждане на работата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Специални и нестандартни изпълнения !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: