• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
единак написа:
Ц, бума не е само в резултат на това. Освен това бума беше, овтиде си, няма го вече.
След "бум" иде "тряс" ....
vipltd - специалист
Бума си е бил изкуствен,а "тряса"ще е само за малцина пак.
20 лева фаянс за м2,40 за гипсокартон,ако щи и на акордеон да се монтира на тавана ,никъде няма,не е имало освен в БГ.
Този балон можеше да се поддържа само с лесно спечелени пари,т.е.
от ниви и ливади.Те вече май свършиха.
Стефан - майстор
vipltd написа:
.Всеки според
възможности и вкус да си избира,но да се предлага къща на заварка
си е чисто престъпление.Дори и за своето семейство..
Ще обясниш ли какво не ти харесва при заварките? Ама да е аргументирано, а не само приказки.
Да не би заварката на метална конструкция да е по-слаба в якостно отношение от тухлена зидария? Не знам как е строена най-високата сграда в Дубай, но не вярвам да е зидана с тухли. А металните конструкции на всички големи фабрики и заводи са на заварка. Включително Нефтохим, ТЕЦовете, и АЕЦ. Включително и тръбопроводите в тях. А налягането, особено в ТЕЦ е значително.
vipltd - специалист
"Панел падна от небето
баш на ровър връз купето.
Страшна дупка горе зейна
слънцето през нея грейна"
"Гледах телевизия и панелът просто падна.Стената не е била добре
заварена и защитена от корозия,обясни по -късно зам.кметът.
Жилищният блок е строен през 1980 г. и затова отговорност за лошо
строителство не може да се търси."
"Съдебно -техническата експертиза установи,че носещата к-ция е
била корозирала и това е причина за срутването."
На чия заварка да се довери човек.?
Да не даваме в мирно и тихо време да ни се случват неща,каквито
другаде се случват при атентати.
Стефан - майстор
vipltd написа:
Жилищният блок е строен през 1980 г. и затова отговорност за лошо
строителство не може да се търси."
Такова соц. строителство и аз съм виждал. Тогава изпълнители бяха КЕЧаджии, възпитаници на сградостороителните училища, и настоящи изявени "майстори". Знаем как се приемаха такива обекти тогава. Имаше герои на труда, многомашинници, петилетките бяха изпълнявани за 2 години :lol: Ако това е твоя отговор и критерий, здраве му кажи.
vipltd - специалист
Същото ще се пише и през 2030 година за днес;Години на криза,
знаеш ли го заварчика какво е мислил и заварявал,например.
А над колко обекти е осъществен строителен надзор?По друг начин
ли се издават обектите сега?Колко се построиха до учредяването
на Камарата.
Стефан - майстор
Спора ни е безсмислен. Ти също строиш такива къщи, доколкото разбирам. Единствено не сме изчистили въпроса със заварките. Затова те моля да пуснеш няколко снимки на връзките на металните части от твоите обекти. Но в едър план, за да видя детайлно решението при Вас. Защото снимките, които постваш във форума, и на сайта си, са от голямо разстояние. И не дават нужната ми информация. Може и да науча нещо ново.

Просто ми натрий носа, като ми докажеш нагледно и със снимки, че във вашите метални конструкции няма НИТО една заварка :? НИКЪДЕ по конструкцията. Само да не вземеш да се оправдаваш после и да казваш, че има заварки, но те не са важни. И не забравяй, че ще го обясняваш на машинен инженер с над 30 г професионален опит.

ПП. Защо ли си мисля, че няма да задоволиш любопитството ми? Само не ми излизай с номера за фирмената тайна. :lol:
argonavt - специалист
Стефане, въпросът ти е поставен не както трябва. Аз , на твое място , като се интересувам от заварки , нитове и болтове , бих се свързал с колегата и бих се разходил до негов обект. Там се убеждаваш или не.
Така поне мисля аз, може и да греша. Един контакт на място дава много повече от хиляда поста във форум.
jekasus - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=135 Стефане в неговите къщи не виждам заварки . А това ,че попадна на КЕЧаджии-католици е твой проблем и не значи че всички са на едно дередже.
Стефан - майстор
argonavt написа:
Стефане, въпросът ти е поставен не както трябва. Аз , на твое място , като се интересувам от заварки , нитове и болтове , бих се свързал с колегата и бих се разходил до негов обект. Там се убеждаваш или не.
Така поне мисля аз, може и да греша. Един контакт на място дава много повече от хиляда поста във форум.
Мислиш ли, че бих се разходил на 500 км в едната посока, само и само да се убедя в нещо, в което не вярвам?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Пасивна къща изпълнена с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: