Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Marcus - напреднал
сигурно сте чували за т.нар.арт-бетони, които имитират теракотен под, павирани настилки и т.н. ...у нас има вече доста фирми, които предлагат щамповани бетони, но цената е доста- от 40 лв на кв.м. нагоре---ровейки се из интернета видях, че в Щатите са широкоразпространени химическо оцветените бетони, които могат да се направят и от не-майстори и се чудех дали могат да се купят и у нас т.нар. acid stain.-след доста търсене открих една фирма и се оказа, че цената е доста изгодна....мисля да се пробам--- харесват ми идеите на снимките по-долу- с направените резки като на плочки--- вие какво ще кажете....понеже имам вече стара бетонна плоча, искам да сложа една гладка замазка от цимент и мрарорно брашно и после ще оцветявам....

Прикачен файл

acid stain 2.jpg
acid stain 2.jpg (22.26 KиБ) Видяна 8111 пъти

Прикачен файл

acid stain 3.jpg
acid stain 3.jpg (13.63 KиБ) Видяна 8111 пъти

Прикачен файл

acid stain 1.jpg
acid stain 1.jpg (15.02 KиБ) Видяна 8111 пъти
iianatoliiii - помощник
Marcus написа:
сигурно сте чували за т.нар.арт-бетони, които имитират теракотен под, павирани настилки и т.н. ...у нас има вече доста фирми, които предлагат щамповани бетони, но цената е доста- от 40 лв на кв.м. нагоре---ровейки се из интернета видях, че в Щатите са широкоразпространени химическо оцветените бетони, които могат да се направят и от не-майстори и се чудех дали могат да се купят и у нас т.нар. acid stain.-след доста търсене открих една фирма и се оказа, че цената е доста изгодна....мисля да се пробам--- харесват ми идеите на снимките по-долу- с направените резки като на плочки--- вие какво ще кажете....понеже имам вече стара бетонна плоча, искам да сложа една гладка замазка от цимент и мрарорно брашно и после ще оцветявам....
Супер е!!!АКО НЕ Е ТАЙНА КОЯ Е ФИРМАТА КОЯТО ПРОДАВА ТАЗИ БОЯ?
Marcus - напреднал
не е тайна... казва се Идеал Уърк- потърси на google.bg и ще и видиш координатите.....предлагат италиански и американски реактивни оцветители....цената е към 50 лева за литър, но има голямо покритие...
аз междувременно не успях да пробвам, защото майстора късно направи замазката и още не е изсъхнала, да не говорим, че не е гладка- той твърди, че е заради мраморното брашно /било тежко за работа/, но на мен ми се струва, че е от калпавата изработка, щото сега го караме да го мине с циментово мляко, за да стане гладко /почти като полирано/, но той пак не може да го докара и остават следи от мистрията....
според мен най-добре ще стане с добре изсъхнала циментова замазка, която първо се полира с машина за мозайка....проблема е, че трудно се намира такава машина, а и майсторите на мозайка поизчезнаха, защото вече мозайката е скъпа в сравнение с другите настилки.....
iianatoliiii - помощник
Marcus написа:
не е тайна... казва се Идеал Уърк- потърси на google.bg и ще и видиш координатите.....предлагат италиански и американски реактивни оцветители....цената е към 50 лева за литър, но има голямо покритие...
аз междувременно не успях да пробвам, защото майстора късно направи замазката и още не е изсъхнала, да не говорим, че не е гладка- той твърди, че е заради мраморното брашно /било тежко за работа/, но на мен ми се струва, че е от калпавата изработка, щото сега го караме да го мине с циментово мляко, за да стане гладко /почти като полирано/, но той пак не може да го докара и остават следи от мистрията....
според мен най-добре ще стане с добре изсъхнала циментова замазка, която първо се полира с машина за мозайка....проблема е, че трудно се намира такава машина, а и майсторите на мозайка поизчезнаха, защото вече мозайката е скъпа в сравнение с другите настилки.....
Благодаря за отговора!!!А за твоя проблем с замазката продават една само разливна (има я в големите строителни магазини)можеш да си я направиш сам
Marcus - напреднал
най-накрая успях да пробвам тази киселина за бетонни подове и се получи добре...пробвах я на един друг циментов под...нанасянето стана с мече- и въпреки, че се води, че е киселина, можеше да си пипа с ръце и да си отмива от кожата..лесно е, само дето изпаренията са малко неприятни...малко се получи с различни оттенъци, защото подът пак не беше направен като хората /майстора направил замазката с теракол и цимент, вместо циментово мляко- и явно на места теракола е повече/ и на различни места попиваше различно--- но пак е хубаво, де
то по принцип трябва сега да се мине с някакъв запечатващ грунд или лак от същия производител, но е много скъп и се чудя дали един реактивен лак няма да свърши работа.....
прилагам снимки- малко са размазани, ама се вижда...в едната стая сложих само един цвят киселина и после ленено масло отгоре и малко потъмня.... в другата стая си играх с 2 цвята

Прикачен файл

otzveten pod_1.jpg
otzveten pod_1.jpg (29.76 KиБ) Видяна 7591 пъти

Прикачен файл

otzveten pod_2.jpg
otzveten pod_2.jpg (33.48 KиБ) Видяна 7591 пъти

Тема "химическо оцветен бетонен под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: