Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
viki - напреднал
Здравейте, решихме с мъжът ми да си купим къща, харесахме си една, но има един проблем( незнам до колко е сериозен). Преди време дренажа на къщата се е запушил с листа,(в района има подпочвени води) оттам мазето от 10 кв, се наводнило и къщата леко е поддала(слегнала) обраувала се е пукнатина на едната страна на къщата от първия до втория етаж. Къщата е на 2 етажа от 1984 и е строена на плоча,втория етаж също е на плоча . Ето снмка на пукнатината от вътрешната страна на първия етаж..http://img706.imageshack.us/img706/6268/dsc06304.jpg Ще ви бъда много благодарна за мнение, дали ще създаде много проблеми и заслужава ли си...

Благодаря предварително за мненията :)
ebahti - майстор
по добре снимай отвън,отвътре нищо не може да се каже,къщата има ли колони,пояси ,евентуално шайба,и не разчитай на мнения дадени в нета.....по добре някой "разбирач" да иде на място и да огледа :wink:
viki - напреднал
ebahti написа:
по добре снимай отвън,отвътре нищо не може да се каже,къщата има ли колони,пояси ,евентуално шайба,и не разчитай на мнения дадени в нета.....по добре някой "разбирач" да иде на място и да огледа :wink:

За съжаление нямам снимка отвънка, бяхме на огледа с наш познат строител той каза ,че може да се оправи :wink: Но все пак си помислих, че мога да намеря и друго мнение. Доколкото разбрах има колони..
ebahti - майстор
мнения може да получиш колкото искаш,ноо с така зададен въпроса,и с тая снимка требва да фърляме на боб :-D
viki - напреднал
Разбирам ,благодаря все пак... Търсих някакво мнение,понеже по прегледах темите в които хора са посочили пукнатини и отговорите не бях много обнадеждаващи :?
ebahti - майстор
айде за последно :-D ....мн. е важно да се види слягането продължава ли,да се отстрани причината.Ако е минимално може и да не е никъв проблем....аз имах 1 вила която на първата година слегна в ъгъла-отвори се пукнатина около2см. и до тук. 15г. така си стоеше само замазах дупката...
Стефан - майстор
viki написа:
. Доколкото разбрах има колони..
От това, което виждам, тая къща НЯМА колони. Плочи може да има, но са поддали основите, и в тухлите са се получили тия наклонени пукнатини. За да се реши проблема, трябва да се укрепят основите с подливане на бетонни пояси с голяма площ. Въпреки това, няма кой да спре действието на подпочвените води.
torbalan - Дървен философ
viki написа:
Здравейте, решихме с мъжът ми да си купим къща, харесахме си една, но има един проблем( незнам до колко е сериозен). Преди време дренажа на къщата се е запушил с листа,(в района има подпочвени води) оттам мазето от 10 кв, се наводнило и къщата леко е поддала(слегнала) обраувала се е пукнатина на едната страна на къщата от първия до втория етаж. Къщата е на 2 етажа от 1984 и е строена на плоча,втория етаж също е на плоча . Ето снмка на пукнатината от вътрешната страна на първия етаж..http://img706.imageshack.us/img706/6268/dsc06304.jpg Ще ви бъда много благодарна за мнение, дали ще създаде много проблеми и заслужава ли си...

Благодаря предварително за мненията :)
от това, което са ми обяснявали на мен - изглежда като да е сериозен проблема...

прежали някой лев, ако ще я купуваш, и заведи някой строителен инженер на место да ти каже какво и как да се направи... също и приблизителна оценка колко ще струва...
след това решавай
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Добър вечер.
Разгледах снимката, но от нея не може да се извлече много инфо.
Виждам, че въпросната пукнатина не е единствена, има и други, но по-малки.
Според мен си заведете конструктор на място да погледне, но аз не бих взел такава къща.
Поздрави.
inp - напреднал
А какво има от външната страна на напуканата стена - някаква постройка или нещо друго?

Тема "Пукнатина- проблем ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: