• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
Здравейте!
Предстои ми изграждане на вътрешен комин. Спрял съм се на керамични коминни тела от този тип. Въпросът ми е: трябва ли да се измазват от вътре или не.
Transporterr - специалист
спокойно може да си подмажеш само фугата с теракол флекс или друго лепило което е от този клас"флекс " :cool:
неприятно е ако се напука комина по фугите, а точно преди нова година поправях един такъв .Само че с бетонни тела,направо да ти се от ще от строители мърлячи.ПОвече с комини не се занимавам!
bai_bradyra - специалист
Измазването на стените вкл. и комините ще бъде изпълнено с машинно полагана мазилка на гипсова основа. Няма ли да е достатъчно :yawinkle:
Transporterr - специалист
ако ще го ползваш активно комина за котел или камина те очакват прилючения.

Имах в предвид отвътре фугата.Незнам с какво ще ти го зидат но не е и чак толкова важно.С тези арматури в дупките обаче според мен от нагряването ще се напука .Аз бих заложил на измазване и обличане с гипс картон.Това всичкото е в случай че ще има сериозна употреба разбира се
bai_bradyra - специалист
satansho написа:
..С тези арматури в дупките..
.. за какви арматури става въпрос..
ebahti - майстор
bai_bradyra написа:
satansho написа:
..С тези арматури в дупките..
.. за какви арматури става въпрос..
в страничните дупки може да сложиш некоя пръчка ,ама става и без нея.....ама задължително ги запълвай със замазка или лепило..
bai_bradyra - специалист
варово циментен разтвор без арматура ще е .. комина над билото ще е с изолация и облечен с декоративни тухли единички.
bai_bradyra - специалист
Вчера са иззидали комина. Днес отивам и изненада- отвора за розетката на 180 градуса от там където им казах. Да ги убивам ли ... да ги карам да развалят или може да се запълни отвора ( ако може как и с какво) и да се избие от срещуположната страна нов.
  • 1
  • 2

Тема "Комин от керамични коминни тела." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: