ниско КПД високо КПД какво значение има когато я дограмата не ти е сменена или инсталацията не ти е направена като хората ето например putpun търси котел ама как му е направена инсталацията с какви радиатори? каква помпа? колко помпи? има ли буферен съд? какви клапани и има ли въобще такива? какви пелети примерно? и редица други фактори от които зависи цялостната работа на системата и на отоплението на къщата или апартаменнта в форума има много специалисти които знаят че и малките подробности имат голямо значение
то с пари всеки знае как стават работите когато правиш изцяло нова система на нова къща или апартамент с изолация и дограма ама нали гледаме по евтиничко да ни излезе така че......... може само да черпим идеи и съвети от хората специалисти в този форум
за което им благодарим естествено 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kok
- специалист
5332 мнения в "Котел на пелети?"
bili&steki
- специалист
без значение е kok...
после пак се питай защо разхода ми е наполовина на твоя...
filmatoplo
- майстор
Първата работа която гледам на един котел в дадена таблица са мощността в киловати и КПД-то 
deyanyovkov
- специалист
bili&steki написа:правя си изводи на база изнесени факти от горди собственици на тази марка и скромнитеДопълнение към статиситиката на bili&stekiнаблюдения който имам.Помежду другото пелетните съоръжения с подобен тип изгаряне са си с по-ниско КПД ,кой каквото иска да ми говори..мога доста да ти разтягам за разхода на различни марки на нашия пазар и начините за подаването и изгарянето на пелетите ама по-добре малко факти.
Значи ако използвам казаното от кок , че със 23 КW AIGE.. ..отоплява 70 кв.м (не разбрах дали има и погдгряване на БГВ) , водата в системата е 60-61 градуса( според deyanyovkov) и разход 1 тон, докато за подобна квадратура аз със 17 KW котел,темп на водата в системата номинално 78 градуса и значителен разход на БГВ имам разход средно 500 кг.(ако имах изолация не ми се мисли колко щеше да е) И при това положение ако приемем ,че котела ми е с КПД 91,5%( http://www.bafa.de/bafa/de/energie/erne ... chickt.pdf -резултатите тук са от тестове на немски специалисти а не данни от производител...
) то според теб колко е КПД-то на AIGE-то?
В студовете сега при температура навън под -14 при мен(ужас, то май и виното ще замръзне скоро Кок), стигнах до 55 кг. на денонощие, като температурата в котела я вдигнах средно на 66 градуса / номинал на изключване съм задал 74 градуса/, а в къщата температурата падна на 19
А, и бойлера си е на фулл. За новопостъпилите - топля 265 кубически метра / 102 квадрата / , като сутерена ми се топли само от кюнците на котела / 71 квадрата или 177 кубика/.
Това е след като обърнах помпата де:) , преди харчеше толкова, ама на 5 градуса отвън.
А - и чухте ли за украинските пелети за по 300 лв. тона с ДДС?
kok
- специалист
bili&steki написа:без значение е kok...защото си дал два пъти повече пари от мен![]()
![]()
после пак се питай защо разхода ми е наполовина на твоя...
bili&steki
- специалист
хахахахахаха..... хитро
но не мисля,че сравнението е точно...
при нашите квадратури да примем,че като пари разликата е малка(при условие ,че ти си на костилки а аз на слънчогледови пелети) - 140 лв/мес.. за 6 месеца-840 лв, за 5 години - 4200 лв - избихме разликата...при това аз не изпитвам и най-малка липса на мощност ..(ако искам и 30 градуса мога да подържам...)..ако отоплявахме 500 кв.м и смятаме цени за дървени пелети работата става дебела
(за 5 години излиза разлика близо 16 000
)... имаи предвид,че имам доста клиенти за пелети и съответно наблюдения за разхода на различни марки и модели пелетни творения и в повечето случей знам какво говоря(възможно е и да има изключения де
)
при нашите квадратури да примем,че като пари разликата е малка(при условие ,че ти си на костилки а аз на слънчогледови пелети) - 140 лв/мес.. за 6 месеца-840 лв, за 5 години - 4200 лв - избихме разликата...при това аз не изпитвам и най-малка липса на мощност ..(ако искам и 30 градуса мога да подържам...)..ако отоплявахме 500 кв.м и смятаме цени за дървени пелети работата става дебела
filmatoplo
- майстор
Ех ако можеше един КР 11 да се появи за подарък от дядо коледа -пелетите сам ще си ги купя

bili&steki
- специалист
е филмче... то и дядо КОледа не прави такива подаръци...хихихих... най-много да ти даде някой процент отстъпка

kok
- специалист
bili&steki написа:хахахахахаха..... хитронещо не ти схванах сметкитено не мисля,че сравнението е точно...
при нашите квадратури да примем,че като пари разликата е малка(при условие ,че ти си на костилки а аз на слънчогледови пелети) - 140 лв/мес.. за 6 месеца-840 лв, за 5 години - 4200 лв - избихме разликата...при това аз не изпитвам и най-малка липса на мощност ..(ако искам и 30 градуса мога да подържам...)..ако отоплявахме 500 кв.м и смятаме цени за дървени пелети работата става дебела(за 5 години излиза разлика близо 16 000
)... имаи предвид,че имам доста клиенти за пелети и съответно наблюдения за разхода на различни марки и модели пелетни творения и в повечето случей знам какво говоря(възможно е и да има изключения де
)
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература