• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
dundurma - специалист
ще се местя лятото в къщата и трябва да сменям климатиците........
стаите са еднакви-4м на 4м. на3,5м височина,с вестибюл със същите размери между тях,за който не предвиждам климатик.
та въпроса ми е-подови 12-ки на дайкин инверторни или 18-ки конвекционални.моля ВАНКО68,ЕДИ ,ВЕЛВЕВ идр.за добре издържани отговори,като се приемат коментари и за митсубиши,фуджитсу или тошиба.забравих да кажа,че къщата е с 50см. зид и дюшеме,върху което има осб и ламинат и пвц дограма............а бе топла е.

Прикачен файл

003 [800x600].jpg
003 [800x600].jpg (63.55 KиБ) Видяна 4546 пъти

Прикачен файл

005 [800x600].jpg
005 [800x600].jpg (76.65 KиБ) Видяна 4546 пъти
dundurma - специалист
ето още

Прикачен файл

001 [800x600].jpg
001 [800x600].jpg (82.7 KиБ) Видяна 4544 пъти
pipbel - майстор
dundurma
като искаш съвет от тях поне им дай малко по-адекватна информация.
Нищо не споменаваш за изолация например, важно е при избора климатиците.
Аз на твое място бих свалил поне с 70 см таваните до 2.8 м.височина (с изолация отгоре разбира се).
Иначе топлия въздух ще ти е все нависокото дето хич не те и устройва.
Един път ще спестиш от разходи за отопление заради ТИ и 2 път от покупка на по-малки климатици (които са обикновено и с по-голям
КОП) понеже кубатурата ти на стая от 56м3 ще падне до 45м3.
За 4-те ти стаи това прави цели 44м3 равносилни на допълнителен климатик
piron45 - майстор
Колега ако до сега си живял в блок и отиваш в къща разликата по отношение на отоплението е огромна. Не казвай че къщата е топла, ако няма външна и вътрешна изолация макар и с хубава дограма. Разхода за отопление на къща е доста по голям. Колегата по горе е прав, смъкни нивото на таваните иначе ще грееш само тях и на теб пак няма да ти е топло.Ако стените не са изолирани помисли и върху това.
Иначе поздрави че ще се местиш в къща,чувството на самостоятелност е супер.
dundurma - специалист
скъпи колеги............и преди и сега живея в къща,а в тази съм живял 25г. къщата наистина няма нужда от изолация но смятам по-нататъка да направя,строена е преди 80г. и е много топла.дори и сега когато не е живяно 7.месеца в нея,температурата е висока.ако някой е живял в къща с високи тавани,само той може да оцени предимството да имаш въздух и пространство.мисълта ми не е да пестя с ниски тавани,а да намеря оптималното решение.
ако може и отзиви за таванните климатици. :partyman: :partyman: :partyman:
баща ми.............лека му пръст,с два елита и всичко друго на ток плащаше около 80-100лв. ток
Последна промяна от dundurma на нед яну 24, 2010 7:30 pm, променено общо 1 път.
1115 - специалист
Ако сложиш "полуинверторния" FTYN50, да знаеш, че си е шумен и на най-бавна степен, но топли зверски. По студовете не съм го забелязал да се тормози.

малко офтопик:

Недей да смъкваш нищо.
Аз съм на тавани 3.40 и си е друго нещо пространството.
Къща 70м2 със стара дограма 1924г. и без изолация.
от 16.01.2010 вечерта до днеска 24.01.2010 сутринта (почти 8 дена) - 251kWh, което включва бойлер + перални и т.н. за 4ри членно семейство с малки деца.

Клими DAIKIN FTYN50, FTXS35D, FTXS20D.
Поставил Ванко68 2бр. на 16.01.2009г и 1бр. на 16.01.2010г.
vanko68 - специалист
...и един преместил...
Дуни,ако можеш да си позволиш финансово подовите 35 на Дайкин,изобщо не го мисли. Никакъв Фуджицу,Тошиба и там квото и да е,не може да се мери с комфорта и тишината на тоя модел. Голем праз,че някой друг имал некъф по-голем КОП . КОПа няма да те топли,да знаеш.
vaioo - специалист
Съгласен с колегата на 100% за подовите,много комфортни и безшумни,обърни внимание и на ftxs35/arx35 моделите,до изчерпване на количествата са и са на доста добра цена в момента.
dundurma - специалист
а бе ташкън ми идва,но ги плащам на лизинг.......сега в бургас е -13,а 12-ката дайкин работи без проблем...................а елита оле мале.

ванко не разбрах,кой е този дайкин......дай линк
vanko68 - специалист
http://v-clima.com/prod.php?id=klimatic ... dov_montag
Има линк вдясно до снимката с видеоклип как работи.Много е интересен...
  • 1
  • 2

Тема "ОТНОВО ДАЙКИН................" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: