Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
future - специалист
По заглавието което си дал,отговора се съдържа в името - цимент+фибри.ФИБРОБЕТОН е бетон, смесен с цимент и пясък, армиран със специални алкалноустойчиви стъклени нишки(фибри).Фибри можеш да си купиш от всякъде.Ама дали точно за това става на въпрос?
PETURPETROV - напреднал
future написа:
По заглавието което си дал,отговора се съдържа в името - цимент+фибри.ФИБРОБЕТОН е бетон, смесен с цимент и пясък, армиран със специални алкалноустойчиви стъклени нишки(фибри).Фибри можеш да си купиш от всякъде.Ама дали точно за това става на въпрос?
Точно така е ,но какъв пясък.какви фибри , по колко от ......
future - специалист
Аз, за това зададох риторичен въпрос.Защото ,в този случей освен изброените съставки има и нещо друго което на мен не ми е известно.Технологията не е точно фибробетон.Виж и преведи линка който ти бяха посочили.Там ще намериш и липсващото звено.
Как мразя тези купешки думи:фибри-влакна,нишки и тн.Фибрите са най-различни,метални полипропиленови и тн.Зависи за какво предназначение ще се използват.В този случей според мен най-добре да се използват алкалноустойчиви стъклени нишки.Точните пропорции може да ти каже някой който призвежда.Ама кой ще си каже фирмените тайни?В другия случей става с проба.Придържай се към стандарта за бетон,кварцов пясък и фибрите.На опаковката на фибрите пише пропорцията,но в този случей трябва да се завиши.Темата и за мен е интересна.Ако научиш нещо или направиш , пиши.
ribnikolaevi - майстор
Няма начин, да не присъства полимер в някаква форма.
Илиян Илиев™ - майстор
Dessi2026 написа:
това с естетиката е субективно, нали? :) честно казано, причината е отчасти икономическа, но основно е начинът, по който изглеждат - на мен гранит не ми харесва и толкова...
а по отношение на бетона има неограничени възможности - можеш дори да вградиш вкаменелости, монети, камъчета - изобщо каквото се сетиш и след полиране изглежда уникално!
Ми то и в епоксидната смола можеш да си вгарадиш всичко. :wink: Даже и на цвят май може да я докараш. :wink: И даже доста често правят подове, мебели, вани, и незнам си още какво от нея. :wink:
Dessi2026 - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Dessi2026 написа:
това с естетиката е субективно, нали? :) честно казано, причината е отчасти икономическа, но основно е начинът, по който изглеждат - на мен гранит не ми харесва и толкова...
а по отношение на бетона има неограничени възможности - можеш дори да вградиш вкаменелости, монети, камъчета - изобщо каквото се сетиш и след полиране изглежда уникално!
Ми то и в епоксидната смола можеш да си вгарадиш всичко. :wink: Даже и на цвят май може да я докараш. :wink: И даже доста често правят подове, мебели, вани, и незнам си още какво от нея. :wink:
Супер! Имаш ли линк с подобни неща - по-специално ме вълнуват ваните, но всичко ми е интересно :)
Илиян Илиев™ - майстор
Имах преди 1-2 години, когато бях на тази вълна. Сега нямам линкове, мина ми мерака. :cool:

Все пак ако впишеш епоксидна смола на бг и още няколко европейски езика в търсачката чичко гугъл ще те възнагради с интересни линкове. :wink:
Илиян Илиев™ - майстор
За начало напиши епоксидна смола на български и после от линка на уикипедия виж как се пише на другите езици. :wink:
Dessi2026 - специалист
:-D Благодаря, утре това ще ми е забавлението сутринта... Проблемът ми е, че тук всички са търговци, а никой не е достатъчно компетентен какво точно продава... Говоря от опит - контактувах с няколко фирми за добавки на бетон, зададох 2-3 въпроса (лаически, естествено) и ми се каза: ами ще се свържем с компанията производител, ще видим, ще проверим... не знам дали някой тук може да поеме отговорност, ама започва да ми омръзва... :|
Илиян Илиев™ - майстор
Виж сега - това за което питаш едва ли го има по магазините. И едва ли ще го има скоро време. Нещо като кока кола и ментос се явява(демек по интернета клиповете са пълни с убавиня па на истинско си е 2 секунден фонтан и 5 секунден страх да ти не гръмне шишето у ръцете :shock: ). Ориентирай се към нещо, което го има вече на пазара.

С достатъчно пари и мерак определено ще постигнеш добри резултати с епоксидната смола. :wink:

Тема "Фибробетон за направата на мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: