• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
zmeios - специалист
egx написа:
пък до сега 3-та година не съм имал проблем зимата.
Не бе, виж - Мидеите са като руската техника - при ВСЯКАКВИ условия работят :)

Проблемът е, че КОП-а спада толкова много, че нещото на стената започва да се държи като обикновен радиатор :(

Иначе - ей я е, Мидеа 3-годишна конвенционалка в спалнята ми в момента - топли та пушек се вдига :) само дето при тия студове сметката за тока е като от радиатор.
egx - специалист
При мен единствения проблем е, че е за смяна на тампони :D Не съм очаквал да е толкова читав.Пу-пу да не му е уроки.
1115 - специалист
zmeios написа:
egx написа:
пък до сега 3-та година не съм имал проблем зимата.
Не бе, виж - Мидеите са като руската техника - при ВСЯКАКВИ условия работят :)

Проблемът е, че КОП-а спада толкова много, че нещото на стената започва да се държи като обикновен радиатор :(

Иначе - ей я е, Мидеа 3-годишна конвенционалка в спалнята ми в момента - топли та пушек се вдига :) само дето при тия студове сметката за тока е като от радиатор.
Ти нещо се обърка - Руската (Съветска) е единствената, която при ВСЯКАКВИ условия се чупи.
Мидеята е доста по-напред.
Johny - майстор
Е не си прав. Може да е "дървена", може да не е ергономична, но като цяло техниката е надеждна. Нито повече руски самолети падат, нито Калашника е снет от производство.
1115 - специалист
Johny написа:
Е не си прав. Може да е "дървена", може да не е ергономична, но като цяло техниката е надеждна. Нито повече руски самолети падат, нито Калашника е снет от производство.
Няма да да задълбавам повече за да не развалям темата на колегата и се надявам модераторите да му я прочистят.

Руснаците са известни най-вече с Калашников, но не мисля че това е постижение с което някой би трябвало да се хвали.
Още повече, че ако се задълбае и там ще се открият странни прилики с други оръжия и то 5г. по рано от 1947г.

Разбира се не им отричам постиженията, но за техниката им ... груба, нефункцинална, лесно се разваля, абе "сделана".
zmeios - специалист
Не е така, 1115.

Руската техника по принцип е супер дуракоустойчива. Грозна - да; неикономична - да; неудобна за потребителя - да; зле изработена от пияните мужици - да; но определено Е дуракоустойчива.

Причината също е ясна. В цивилизованите държави техниката (независимо дали автомобил, пистолет, електроцентрала и т.н.), след като се вкара в употреба, се поддържа от компетентни и платени специалисти. А в Русия, след като произведат Газката, тя отива примерно при чукчите в Сибир, и после 25 години не вижда ремонт.

Не ме разбирай погрешно - не хваля техниката и оборудването от страната на Двете Най-Големи Джуджета - просто... Инженерните цели при проектирането и са по-различни от тези в Западната цивилизация.
1115 - специалист
Много добре те разбирам - абсолютно и точно.
Аз на 100% съм на твоето мнение от горния пост, но с малко допълнение - не е много (безумно) здрава и доста често се поврежда. Иначе е проста сравнително и всеки може да я потдържа. Е има и изключения и безумни творения, които дори конструктора им би се узорил да оправи.
  • 1
  • 2

Тема "Да дърпам ли шалтера на Мидеята ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: