• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bili&steki - специалист
140 лв приех ,че е разликата м/у мойте и твойте разходи(ако бъркам поправи ме)..а пък и на мен да приемем ,че 140 лв са ми месечните разходи за отопление(500 кг по 0.28 ст.) ..сметката е доста проста и не знам какво не ти се изясни :lol: ... мен не ме насочвай към дървата :-D а може ти да се замислиш ако " удобството че не се занимаваш с хамалогии по дървата " ти се струва незначително.. :lol: аз достатачно съм се занимавал..
kok, важното е ,че си доволен от придобивката :-D ...защото на твое място повечето хора не биха били толкоз доволни..незнам в какво се опитваш всъщност да ме убедиш :? например че е по-изгодно да си закупиш за по-малко пари(малко,малко...ама не са и малко :) ) марката която ползваш отколкото по-скъпата ,но 2 пъти по-икономична ... това няма как да стане..и пък и едва ли би убедил трезво мислещ човек :-D ... особенно ако има за отопление 300-500 кв.м... ако не са ти ясни сметките мога да ти ги развия подробно и с примери от ежедневието :lol:
kok - специалист
140 лв приех ,че е разликата м/у мойте и твойте разходи(ако бъркам поправи ме).

веднага те поправям :wink: аз взимам костилките на 100лв за тон :shock: 40кг (което ми е разхода за 24часа при този студ -10градуса )което е 4 лв по 30 дена е 120лв на месец :wink: 720лв за сезона е как ти се струва :-D дали да си взема котел като твоя който не може да гори нищо друго освен пелети и то качествени а? ти си набарал слънчогледови ок :wink: аз съм набарал костилки :lol: не ме разбирай погрешно :wink: не че котела ти не е хубав или е скъп напротив супер е но с тези цени на пелетите качествени , некачествени , слънчогледови или някакви други особенно и с доставките им
bili&steki - специалист
мдам...грешката с цената на костилките е моя... (сметнах ги на 280 лв/тон).. но много се лъжеш ,че котела ми "не може да гори нищо друго освен пелети и то качествени".... :lol: ... прекрасно би работил и с костилки примерно ;) ..(за разлика от AIGE-то е снабден с истинска горелка а не паничка в която става горенето (като в камините) )...а относно това дали отоплението на пелети е скъпо или евтино е въпрос на гледна точка.... подменяли сме нафтови котли и на клиента му се струва направо за без пари отоплението :lol: ..подменя ли сме и такива на твърдо гориво - тогава клиента казва ,че му е по-скъпо отоплението ,обаче не се занимава с хамалогия и мръсотия и ми е много по-топло и пак е доволен...с две думи има различни категории хора (то е до манталитет и финансови възможности)- едни гонят възможно най-ниска цена без оглед хамалогия,мръсотия и слугуване на котела... и други дето могат и искат ;) да си позволят значително вложение (с добър ефект) при минимум грижи и разправии ...с две думи за всеки влак си има пътници...(айде , че отивам да пускам един КР22 ..а той в сравнение с моя е на доста по-високо ниво :lol: ...пък ако искаш ще ти пусна снимки.. )
filmatoplo - майстор
Били не ме забравяй със снимките моля filmatoplo@abv.bg
armagedamian - специалист
Пффффф направо ме утепа с тея глупости!
Айгетo не можел с това ,не бил такъв ..... глупости на търкалета!!!!!
Разхода ,би трябвало да знаеш поне,зависи от горивото,котела и системата.Не можеш да ми сравняваш котли при различни условия на различни места!
Котел с паничка не бил котел ..... глупости!Ходи го кажи на Висман това или на 90% от италианските производители.
bili&steki - специалист
armagedamian това ,че си продал 2 недомислия на пелети не те прави голям спец по въпроса... :lol: :lol: :lol: ... аз като ти казах само с пелети и котли на пелети се занимавам(за други котли не мога нищо да кажа).. и всичко което казвам е на база наблюдения. :!: ... и не ми обеснявай за италианските производители... :lol: едно подобно творение ни е най-добрия клиент за пелети...похапва ги в огромни количества
Някой да ползва Opop или Ponast? Интересуват ме реални данни, как се движи разходът им? По принцип ще отоплявам 2 х 85 м2 :?
kok - специалист
yavor_panayotov написа:
Някой да ползва Opop или Ponast? Интересуват ме реални данни, как се движи разходът им? По принцип ще отоплявам 2 х 85 м2 :?
има ама ако търсиш котел на пелети поне си направи труда да прочетеш темата в която пишеш :wink:
bili&steki - специалист
:-D леле....попадна на правилното място... :lol:
Прав си, имаш ЛС, целта е да се чуе мнение от потърпевш ползвател :!:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: