Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dessi2026 - специалист
Аз не очаквам да го има готово по магазините - както вече писах, ще си правя сама плота в кухнята и ваната. Просто малко се ядосвам от време на време на търговците в България. Реших да обиколя за фаянсови плочки за банята. Харесах си една идея, за която ми трябваха квадратни плочки 5-10 см на страна. Познай дали по магазините има квадратни плочки!? Ами госпожо, това се търси - това предлагаме. Мри, ако имаш различна идея... Тъпо, не мислите ли?
PETURPETROV - напреднал
Колега Илиев, ако използва епоксидна или полиестерна смола ще трябва да армита а стъклени нишки и трудно би постигнала ефекта на бетона . Смолите са доста крехки. Все пак темата е за бетон дето може да се лее и да се използва в производсрвото на градинска мебел. От разпити по фирмите вносителки на Фибри се разбра само дето в обик.бетон се слага 1 кг фибри на кубик. Даи идея пясъка(мрам. брашно или кварцов) с какво да бъде заненен но да е по лек
Iliev Labs - специалист
Не знам дали е точно по темата, но погледнете и този линк:

http://www.livinginpaper.com/index.htm
future - специалист
Ей ,не слушате като ви се говори. :lol: Dessi2026 даде линка в който е истината,казах ви да го преведете.
GFRC е форма на бетон, който използва фин пясък, цимент, полимери (обикновено е акрилен полимер), вода, други примеси и алкално-резистентни (AR) стъклени влакна. Many mix designs are freely available on various websites, but all share similarities in ingredient proportions. Много дизайн микс са свободно достъпни на различни сайтове, но всички акции сходства в съставка пропорции.
Typical proportions are equal parts by weight of sand and cement, plus water, polymer, fibers and other admixtures. Типичните размери са равни части от теглото на пясък и цимент, както и вода, полимер, фибри и други примеси.
От тук вече може да се тръгне за търсене на повече информация.
И аз ще се включа , ама малко по-късно ,че сега нямам време.
crez - майстор
PETURPETROV написа:
Колеги , гледах предаване за бетона и как от плочи с дебелина 1 см се правят яки мебели , маси .....Има ли някои запознат, как се прави този фибробетон-съставки ,пропорции...............
Това са стоманените фибри, те заменят за тънки плочи дори и заварената мрежа. Да ти кажа честно,(поне на мен) приличат на ситно нарязано дебело стоманено въже. Дали ги правят от стари въжета може би. Аз лично бих си произвел такива от старо краново въже като го нарежа с флекса през 10-15 см и след това го разплиташ на отделни нишки.
http://www.leaf.bg/products7.html
PETURPETROV - напреднал
http://www.sftechno.ru/technology Колеги , моля за коментар на тия добавки полимерни и пластични добавки. На много места се споменават съклени и полиакрилни влакна. Кои са по добри ? Какво е това и за кво служи метакаолин или нещо подобно?
ribnikolaevi - майстор
Трябва да търсиш тесен специалест от ХТИ, извинявам се - ХТУ, това си е много специализирана материя.
PETURPETROV - напреднал
Future, откри ли нещо ново.Този език ми избяга още в 9 клас с даскалката Ботка Бенчева.
Метакаолина се добавял за подобряване на цимента 10-15% от цименттеглото

Фин пясък до 1.5 мм .
Последна промяна от PETURPETROV на пет яну 29, 2010 2:19 pm, променено общо 1 път.
future - специалист
Чичко Гугъл превежда всичко.Когато търсиш нещо в него до името на изкарания сайт пише "Превод на страницата" или "Translate"
Предполагам ,че си разбрал ,че тази технология е с различни микс бетони.Микс от хартия,стъкло и тн.Както виждаш , там хората си ги купуват готови в чували.Трябва да избереш микса за твоя случей.Имаш вече процентното съдържание на съставките.На мен не ми е ясно само каква полимерна добавка да се сложи.Лошото е че е зима и криза, и не работя.Иначе имам работни кантакти с технолози на мазилки и лепила.Те биха ми дали повече информация за добавки ,оцветители и тн.От там се снабдявам и скварцов пясък.
Дай нужните съставки на твоя микс.

Метакаолин:http://translate.googleusercontent.com/ ... hbWsLCTH_A

Тема "Фибробетон за направата на мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: