Най - вълнуващия въпрос зимно време.
svetoslavoff - специалист
Ситуацията е следната - на около 50см от пода през стена хоризонтално влиза кюнец ф130 или 150. С кривул завива нагоре и на около 2,30м влиза в коминна розетка. По каталожни данни димните газове са с темт около 270гр. в долния край на кюнеца. От какъв порядък е отдадената топл мощност и ако не е тайна как се изчислява. С колко евентуално би се повишила, ако се включи едно масово продавано чудо като проходен радиатор за димни газове. Гореописаното е само идея, но ако може да се отоплява стайче 10м2, защо пък не.
Лек ден на всички!
Колега, виждал съм по магазините да се продават нещо като уширения, които се монтират на кюнците (мисля че ги наричат лира). Според мен ако сложиш едно или две такива на тръбата ще има по добър ефект от печка чудо - пък няма да ти заемат место в стаята.....
ето това представляват:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... 0%26um%3D1
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако ти дърпа добре комина дори и 2 можеш да сложиш. Брат ми така си отопляваше спалнята преди.
svetoslavoff - специалист
Благодаря nikireh & Lazar. Коминът дърпа много добре. За такава лира имах наум. Но все пак ми се щеше да имам предварителна идея поне за порядъка на отдадената мощност, преди да пристъпя към експеримент. Наистина става дума за сравнително рядко посещавана зимата виличка, но трябва да убедя и многообичната ми съпруга и една цифричка около 2квт би била много силен аргумент.
Лек ден!

Тема "Отдадена мощност ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: