• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
litbig - напреднал
Здравейте.
Търся компактен електромагнит който да има ход на котвата около 20-30мм и сила около 5 кг.
От два дена се ровя в мрежата но нищо подходящо не мога да намеря.
Мерси предварително!
litbig - напреднал
За момента нямам точно фиксирано захранване. Искам да се запозная първо с габарити и характеристики и след това ще преценя към какво напрежение да се ориентирем.
Милен - майстор
С толкова информация нищо няма да намериш и два месеца не два дена.
Електромагнитите не се продават като крушки по магазините. Произвеждат се за точно определено приложение с необходимите за него параметри и габарити. Нестандартните са по поръчка.
pet.kan - специалист
електромагнит от автомобилен стартер
litbig - напреднал
Милен написа:
С толкова информация нищо няма да намериш и два месеца не два дена.
Милен написа:
Нестандартните са по поръчка.

До момента не съм се сблъсквал с електромагнити, на все пак си мисля че хода на котвата и силата са едни от основните параметри на един електромагнит. Предполагам че все някой някъде произвежда елктромагнити с някакви стандартни параметри за ширпотреба

например:

захранване 12V===================
ход на котвата 10 мм
сила 10N - габарити х х х мм
сила 20N - габарити х х х мм
сила 50N - габарити х х х мм

ход на котвата 20 мм

захранване 24V===================
ход на котвата 10 мм

ход на котвата 20 мм

и т.н.

а не:
===================
произвеждаме серийно само електромагнити - резервна част за еди какво си за МЕРЦЕДЕС със следните параметри:
захранване 15,7V
ход на котвата 13,1 мм
сила 23,7N - габарити х х х мм
ЦЕНА 500 ЛВ
всички останали видове електромагнити ги правим само по поръчка на клиента за срок от 10 дни на цена от 600 лв нагоре
===================

Както сам си казал "Нестандартните са по поръчка".
Аз търся информация/каталог/сайт/магазин за стандартни.

В мрежата ми излизат само електромагнитни брави, електромагнитни клапани и т.н. устройства които съдържат електромагнит.
Или от форуми "използвай електромагнит от стартер, от по-стар ксерокс, от пералня и т.н.
Но нищо конкретно за самите електромагнити - параметри, габарити, магазини и т.н.

Ако някой е използвал електромагнити и може да сподели информация ще съм благодарен.
10Х
litbig - напреднал
pet.kan написа:
електромагнит от автомобилен стартер
10Х за съвета, ама не разполагам със стартер и съответно с параметрите на електромагнита му.
Милен - майстор
litbig написа:
Аз търся информация/каталог/сайт/магазин за стандартни.

В мрежата ми излизат само електромагнитни брави, електромагнитни клапани и т.н. устройства които съдържат електромагнит.
Или от форуми "използвай електромагнит от стартер, от по-стар ксерокс, от пералня и т.н.
Но нищо конкретно за самите електромагнити - параметри, габарити, магазини и т.н.
Ами продължавай с търсенето и резултата ще е все същия. Те всичките които си намерил са стандартни, но за определено изделие. Никой няма да вземе да произвежда набор електромагнити, които евентуално някой някъде да използва за каквото се сети. Така и не каза за какво ти е. Кажи си идеята какво си намислил да направиш и ще видиш колко човека ще ти отговорят какъв стандартен електромагнит от готово изделие да използваш.
litbig - напреднал
Идеята е да се използва за направата на малка преса с ход 25 мм и сила около 5 кг.
Възможно ли е да на електромагнита да се регулира хода на котвата и силата само чрез промяна на подаваното захранване.
stefan_gb - специалист
litbig написа:
Идеята е да се използва за направата на малка преса с ход 25 мм и сила около 5 кг.
Възможно ли е да на електромагнита да се регулира хода на котвата и силата само чрез ромяна на подаваното захранване.
Хода не може да се реголира с промяна на напрежението, за силата няма да коментирам. Включвател от стратер на товарен камион ще ти свърщи работа,също и вкл. от хидравлични разпределители, тягови включватели за електрокари,също и включватели на спирачни механизми.
  • 1
  • 2

Тема "Каталози/Сайтове за Електромагнити ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: