• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Илиян Илиев™ - майстор
В южна съм. Температурите рядко стигат нулата. Още по-рядко слизат под нулата. Все пак студуваме като кучета, защото тук и климатиците са като за топла зона и под 5-7 градуса(по-ефтините марки) не им се бачка.

Ето и снимките. Ще пояснявам в крачка, ако на някой не му е ясно нещо заради лошото качество.

Прикачен файл

DSC00095.JPG
DSC00095.JPG (10.5 KиБ) Видяна 4428 пъти

Прикачен файл

DSC00094.JPG
DSC00094.JPG (11.84 KиБ) Видяна 4428 пъти

Прикачен файл

DSC00093.JPG
DSC00093.JPG (11.04 KиБ) Видяна 4428 пъти

Прикачен файл

DSC00092.JPG
DSC00092.JPG (13.53 KиБ) Видяна 4428 пъти

Прикачен файл

DSC00091.JPG
DSC00091.JPG (16.83 KиБ) Видяна 4428 пъти
Илиян Илиев™ - майстор
Още 5

Прикачен файл

DSC00100.JPG
DSC00100.JPG (14.5 KиБ) Видяна 4420 пъти

Прикачен файл

DSC00099.JPG
DSC00099.JPG (9.52 KиБ) Видяна 4420 пъти

Прикачен файл

DSC00098.JPG
DSC00098.JPG (12.79 KиБ) Видяна 4420 пъти

Прикачен файл

DSC00097.JPG
DSC00097.JPG (10.84 KиБ) Видяна 4420 пъти

Прикачен файл

DSC00096.JPG
DSC00096.JPG (10.64 KиБ) Видяна 4420 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
С кво ги прави тези снимки, нищо не чета, Този котел не съм го чувал, ама изпиши някои думи да питаме гугльо. Доста е стар и вероятно е някое дърво. Бях изпуснал момента, че си на пропан - този газ е доста по скъп - около 2 пъти. Инсталацията е добра, радиаторите с камината ще топлят по-малко, ама като добави и топлината от излъчването на самата камина, което изобщо не е малко, ще стане работата. Дървата с каква цена са там? Ако вместо да се занимаваш да инсталираш камина, сложиш само един вентилконвектор в хола да речем, също ще се стопли.
Takezo Sensey - модератор
LazarGanev написа:
С кво ги прави тези снимки, нищо не чета, ...
offtopic :ops:

Със Сони-Ериксон W350i ги прави :-D
filmatoplo - майстор
Илиане тръбите които излизат от колекторите за радиаторите -медни ли са .какво фи са :?
Илиян Илиев™ - майстор
Котела е chaffoteaux & maury multiventi, но не знам колко киловата е. Доста е старичък като го гледам. Цената на газта докарана в къщи с цистерна е окло 1 евро, а сега може би и повече. Аз сипвам на бензиностанция за малко под 60цента. Дървата са около 10-12евро за 100 килограма.

Значи проблема не е толкова със студа, защото докато работи котела си топлят радиаторите. Проблема е в разхода. Когато го ползвахме го пускахме по 5-6 часа на ден разделено сутрин и вечер. При това положение си гълташе по стотина евро на месец(от цистерната на цена 1 евро), но си беше студено, защото работеше доста малко време според мен. Един майстор без да е виждал котела и инсталацията ми каза, че при постоянно пуснат котел няма как да падна под 300евро на месец и даже това било минимума.

Сега съм с газови бутилки, но не съм го пробвал с тях. Ползваме го само за топла вода. Ако искаш мога да го засека точно колко гълта. Имам нова бутилка и мога да я сложа докато я глътне.

Какво е вентилконвектор?

п.п. Такедзо ме преби. :shock: От къде разбра?
ESPACE - майстор
Илиян Илиев™ написа:
п.п. Такедзо ме преби. :shock: От къде разбра?
В Properties на снимката има тази информация.
Илиян Илиев™ - майстор
Преди малко пуснах котела. Работи на 65 градуса. На 60 включва пак. То не че изключва на 65, но пламъка става по-слаб и се увеличава отново на 60градуса. Налягането е 1 бар. Има възможност да се увеличи температурата, но не знам каква е нормалната. До сега сме го ползвали на тази температура. Не съм обръщал внимание колко е било налягането преди.

Освен това забелязах нещо, което не знам дали е нормално. Видно е на снимката с колектора. Топлите тръби са в дясно, 6 от радиаторите са вързани към една дясна и една лява тръба, а седмия е към две десни. Демек и отиваща и връщаща вода все към топлия колектор са вързани. :?
LazarGanev - "Велик майстор"
този, седмия радиатор работи ли? Според мен - не? Значи ребрата още повече намаляват. Температурата трябва да я дадеш до край на макс за да топли повече и да изключва по-рядко. Ама тая цена на газа направо убива всякакви желания. Това е точно три пъти по-скъпо от цената на метана има много какво да се направи, ама цената не можем да я променим. Ако си на метан ще е 100 евра, така съгласен ли си :cool: ? вентилконвектор е радиатор вентилатор - нещо като вътрешно тяло на климатик. Налягането ти е нормално, дори малко ниско - трябва да е между 1 и 2 бара. не знам какво да те съветвам - ако реши да продължаваш на газ при тези цени на горивото, тогава да говорим. ако ще слагаш камина също трябва доработка.
Илиян Илиев™ - майстор
Всички радиатори са топли. За около 3 часа температурата се вдигна от 12 на 14 градуса. Сега отивам да го пусна на макс. Като изключва по-рядко няма ли да харчи още повече?

За 100 евро на месец съм съгласен, но поне да има някаква сносна температура в къщи. Доработки по инсталацията не мога да правя, защото съм под наем. Всъщност мога, но ако не е нещо скъпо, защото като си тръгна остава тук или пак разходи за демонтаж.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: