Преди една нощ ми замръзна антифриза на микробуса .Според производителя би трябвало да издържи при тази концентрация -35 ...Аз дори завиших с една туба концентрацията.Някъкъв немски беше,че и от скъпите.Проверих във фризера и бе ОК.Ама сега ще очаквам проблеми.А радиатора ми е на няколко месеца и съвсем нов...Ужас 
Всички имаме коли, нали ?
housedoktor
- майстор
21 мнения в "Антифриза замръзна!!!!!!!!"
piron45
- майстор
Колега, опитай да се увериш до колко е замръзнал антифриза.Сложи на 4-та и опитай да размърдаш буса напред назад / вероятно с помощник / и гледай ремъците и шайбите дали се движат заедно. Ако се движат и най вече водната помпа значи положението не е толкова трагично. Развърти двигателя на стартер и запали. Остави го да поработи 3-4 мин и го загаси .Изчакай 5 мин. и повтори упражнението. Така постепенно докато се загрее мотора и се разтопи постепенно антифриза. Като започне да се върти нормално в системата спирай и го източи и си налей нов.
Ако при пробата ремъка буксува на шайбата на помпата значи положението е кофти и най добрият начин е да потърсиш топъл гараж и там да изчакаш да се позатопли мотора и разтопи антифриза. Не го оставяй много дълго време замръзнал за да не започне да избиват тапите но блока или да стане нещо по лошо.
Успех.
Ако при пробата ремъка буксува на шайбата на помпата значи положението е кофти и най добрият начин е да потърсиш топъл гараж и там да изчакаш да се позатопли мотора и разтопи антифриза. Не го оставяй много дълго време замръзнал за да не започне да избиват тапите но блока или да стане нещо по лошо.
Успех.
Чаро
- Акълия
piron45 написа:Колега, опитай да се увериш до колко е замръзнал антифриза.Сложи на 4-та и опитай да размърдаш буса напред назад / вероятно с помощник / и гледай ремъците и шайбите дали се движат заедно. Ако се движат и най вече водната помпа значи положението не е толкова трагично. Развърти двигателя на стартер и запали. Остави го да поработи 3-4 мин и го загаси .Изчакай 5 мин. и повтори упражнението. Така постепенно докато се загрее мотора и се разтопи постепенно антифриза. Като започне да се върти нормално в системата спирай и го източи и си налей нов.
Успех.
Това е!
housedoktor
- майстор
Разбрах,защото държа в бурканче проба от системата до него.Аз не мисля за мотора ,за радиатора се опасявам.Тези дни ще го препаля .До -20 не замръзва Всяка нощ е под наблюдение .То вече е късно за намеса-каквото е станало станало.Антифриза е менте явно.
илко илиев
- специалист
антифриза става на каша и не замръзва както водата.а както пише колегата във фризера не е замръзнал-фризера е на минус 20гр.значи не е замръзнал както водата . спокойно да пали както пише колегата горе.и ще се оправи
housedoktor
- майстор
То4но замръзна ,когато обърна буркана си стои на дъното.Ще снимам тубата за да знаете какъв да не купувате
housedoktor
- майстор
И уред имам,но не му вярвам ,досега фризера вършеше работа.Интересно ,че другите коли си бяха ОК,но те са с друг антифриз
rendo
- специалист
Докторе - стъпвай на сигурно и недей си прави опити знаеш че тая игра с колите винаги се играе с пари.
Срещал съм се с този проблем и бе решен така - тъй като нямахме възможност да закараме колата на топло - махнахме радиатора - след което на негово място сложихме маркуч и колата я закачихме към изходите на парното на друга кола т.е. парно <-> парно и зачакхме след около половин час нещата се оправиха - слава богу без последствия - но после сменяш всичкия антифриз и все пак по добре антифриз от колкото водна помпа или блок
Срещал съм се с този проблем и бе решен така - тъй като нямахме възможност да закараме колата на топло - махнахме радиатора - след което на негово място сложихме маркуч и колата я закачихме към изходите на парното на друга кола т.е. парно <-> парно и зачакхме след около половин час нещата се оправиха - слава богу без последствия - но после сменяш всичкия антифриз и все пак по добре антифриз от колкото водна помпа или блок
Тема "Антифриза замръзна!!!!!!!!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература