• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
1115 - специалист
Изчетох цялата тема и не остана грам съмнение, че трябва да си направя подобна инсталация.
За какво ще ми е идея си нямам, но преди 5...6дена замених единия си климатик (12LG) заради проблем в електрониката и на негова база ще действам.
Вероятно ще го ползвам за бойлера като се замисля.

Ще ми е нужна помощта Ви обаче.
kabel96 - специалист
Здравей те, ще ми е нужна помощта ви за да сътворя и аз подобно чудо.Технически съм грамотен но в хладилната техника имам представа на ниво кое как работи без практика.Понеже нямам възможнот да ползвам употребявани компоненти очаквам съвети по сглобяването на помпата с нови такива.По точно ме интересува монофазен компресор до 30-35 ампера и съответно топлообменници за него.Вода имам в излишък дебит до 8 кубика на час не е никъкъв проблем имам и помпа и хидрофор от който ми е захранена къщата.В последствие ще изникнат и други въпроси а и обещавам да почерпя и снимки по реализацията да качвам.
Zoro5 - специалист
kabel96, преди да питаш е хубаво е първо да уточниш заданието!
Каква ТП ще правиш ,вода-вода ли? Каква отоплителна мощност ти трябва или какво ще отопляваш? С каква инсталация ще я ползваш?
Прочети писаното досега из форума - има и няколко други теми освен тази.
kabel96 - специалист
Изчетох всички теми преди да пиша и затова моля за конкретни предложения.Помпата която искам да правя ще е вода -вода.Ще отоплява къща 120 квадрата плюс още 100 които само няколко дни около 10 в годината.През късна пролет и ранна есен ще подгрява и басейн.Понеже тока е монофазен само затова търся съвет за консумация около 25-33 ампера на компресора.
denuchi - специалист
втори опит. пак съм аз с луда идея. някой да е имал вземане - даване с такава система. мисля да преработвам домашната ТП.

Прикачен файл

novo.jpg
novo.jpg (87.42 KиБ) Видяна 4282 пъти
dj_marti79 - специалист
Момчета, разкажете как се справиха термопомпите в студените дни.
исках да попитам - 20л/мин при 6 градуса С , за каква отопляема площ ще стигнат приблизително?
Предварително благодаря.
filmatoplo - майстор
Отидаха 1-2 компресора :wink:
denuchi - специалист
filmatoplo написа:
Отидаха 1-2 компресора :wink:
е то това е само идея. ама иначе могат да отидат и повече, ако се отиде на опити.
filmatoplo - майстор
Тоест ще идат 2 компресора за изработката :wink: кое и е лудото на идеята . :?
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: