• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ESPACE - майстор
Сега виждам темата но най-верни отговори в нея е дал Tisho. Едно време може и да са били добри българските редуцир вентили, но в последно време хич ги няма. Засега проблеми няма с немските и турските. Маркуча го търсете с оранжева ивица 10мм производство на "Каучук" АД - реално вътрешния му диаметър е около 9мм.
fichtenweg - специалист
а откъде мога да си набавя немски редуцир вентил
romanpm - майстор
Вентилът не е толкова виновен , не бива да се оставя затворен когато е свален от бутилката :klugscheisser: защото мембраната залепва иначе нищо му няма това не е повреда :)
fichtenweg - специалист
В случая обаче точно вентилът се оказа виновен. Дори след няколко проби без поставен маркуч старият син клапан не пропускаше изобщо. Старият вентил (почти) никога не съм го затварял, пускането и регулирането на газта е ставало единствено от готварския плот. Така или иначе проблемът се реши с поставянето на:

Изображение
romanpm - майстор
fichtenweg:В случая обаче точно вентилът се оказа виновен. Дори след няколко проби без поставен маркуч старият син клапан не пропускаше изобщо. Старият вентил (почти) никога не съм го затварял, пускането и регулирането на газта е ставало единствено от готварския плот. Така или иначе проблемът се реши с поставянето на...
fichtenweg -
Ами точно за това писах , също изхвърлих преди време два редуцира , докато ме светнаха по въпроса , защо си мислиш че ги правят по различен начин и качество , аз съм присъствал във Военни заводи Вазов и съм виждал от какво ги правят там , повярвай няма разлика , проблемът е точно обратен -доброто качество на мембраната и позволява да не пропуска газ при определени условия , и лошото ще е ако го прави когато не трябва и съвсем не си мисли че с този няма вероятност да се случи подобно , е дай боже не ! :)
fichtenweg - специалист
вероятност да се окаже неизправен винаги има, но разликата е че онзи синия и да искам не мога да го върна, а сивия ще мога да го върна по-дълго време след като съм го купил. Доброто качество на мембраната се изразява в способността й да пропуска константно изходящо налягане при променливо входящо такова (тоест независимо колко газ има бутилката вентилът да може подава постоянно налягане) . Исках да ти кажа че нито свалям клапана, нито го изключвам за да се налага да внимавам в какво положение го оставям като го свалям от бутилката.
Последна промяна от fichtenweg на чет яну 28, 2010 7:40 pm, променено общо 1 път.
Tisho - специалист
Колега вентила от първите снимки ми се струва, че е руски, а не български за високо налягане.А този,който си купил е правилният избор :2thumbs: .Точно него имах в предвид преди.Вече около година и половина го ползвам и съм много доволен.Другото което ми прави впечатление в сравнение с българският,е че сега зареждам бутилката долу горе на 4.5-5 месеца,а със старият ме е изкарвала 3-3.5 месеца най много при едно и също ползване.Успех.
fichtenweg - специалист
Да и аз подозирах че е руски - не знам за какво налягане. И аз се надявам този път изборът да е правилен. При мен със стария вентил се случваше притока на газ да намалява и дори да спира при положение че бутилката е долу горе наполовина пълна. Все пак през лятото заради по-високите температури същия ефект се получаваше като е оставала по-малко от половината обем, но сега като е по-студено съм сигурен че дори и половината газ да не е изчерпана и клапана спираше да пуска.
romanpm - майстор
Дано сте прави , но аз карам 10-та година с български и никакъв проблем бутилката е на затворена тераса на сянка до котлона имам медна тръба , извинявам се за резкия тон по-горе :? :)
fichtenweg - специалист
romanpm, не се притеснявай за тона. Вероятно българските също няма да са лоши, но там където го купих последния вентил имаха само руски (онзи синия от 3те снинмки) и немски (снимката на опаковката) - както предполагаш нямаше как да си избера отново руски - без маркировка, без техн. данни, без информация дали е ниско или високо налягане и т.н. и т.н.

Иначе поста на Tisho просто потвърждава онова което се случваше и при мен - с по-качествен вентил може да се ползва по-голям обем от бутлката иначе трябва да се пълни на по-чести интервали без значение колко газ е останала в бутилката. Просто на определено остатъчно налягане (което през различните сезони се променя) вентилът престава да пропуска и въпреки че има останала да речем половин бутилка газ пак ходиш да пълниш - което си е чиста хамалогия. Обезсмисля се да си вземе човек по-голяма бутилка че да го изкара по-дълго.
  • 1
  • 2

Тема "Редуцир вентил за газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: