• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
vatan - помощник
При положение че ватата е 15 см има ли смисъл отвън да се слага стиропор?
Отвън импрегниран гипскартон ще стане ли или да се слага гипсфазер?

[http://photo-zona.net/index.php?APP_ACT ... M_ID=21346][/img]
vatan - помощник
нещо не се получи снимката
Изображение
Spokoiniq - майстор
Мечо Пух е казал "Колкото повече-толкова повече", ама тоя гипскартон от външната страна дори да е влагоустойчив не трябва да е там.Гипсфазер слагай.
torbalan - Дървен философ
вместо стиропори и мазилки, защо не наредиш една скара от дървени летви и върху тях - сайдинг...
vatan - помощник
Сайдингът е доста скъп, а и честно казано не ми харесва, защото е изкуственяк. Сачак също не ми харесва заради поддръжката.
goran2 - специалист
Подръжката на дървото може и да е било проблем когато се обработваше с безир сега има водоразтворими импрегнанти да не го гризкат гадинките,водоразтворими байцове за да си докараш цветът който ти харесва и накрая водоразтворим лак за да спиш спокойно и да се наслаждаваш на топлината и уюта от дървото. :) Не отхвърляй на 100% сечака!
vatan - помощник
goran2, сачака на колко години трябва да го лакирам? Знаеш ли дали има лакове които да гарантират 10г. на южно изложение?

Ако върху външния гипсфазер сложа стиропор, по добре ли ще се запази фазера от влагата?
goran2 - специалист
10 години може и да има,но аз не знам.На моята къща от вън имам над 10м3 дървения и на лака ми дават 7години гаранция.Смятам,че няма никакъв проблем и след това.Има къщи по над 100 години и то изцяло дървени.
Spokoiniq - майстор
Фазера няма ядове с влагата след като слагаш EPS и мазилка.Само долу с хидроизолация и цокъл да измислиш добре детайла.
housedoktor - майстор
ето ти едно решение от"дебелите книги "

Прикачен файл

clip_image002.jpg
clip_image002.jpg (54.49 KиБ) Видяна 5419 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за външна стена на бунгало" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: