• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BoBo72 - специалист
цитат:mitaka_vk

Ще дам пример, по цени на материалите събрани от доставчици складове и интернет, и труд по анализи /по книжките на СЕК/ стойността "до ключ" излезе малко над 250Е кв м. Съответно се изпращат запитвания до фирми за изготвят оферта за изграждане /повече за проверка на този етап/ и получавам от тях следната цена от 480Е кв.м.

цитат:единак
А на мен мазето ми излезе тамън колкото два етажа.

цитат:ArturDent
Основни насоки - цената ще ти зависи:
- от терена ако имаш голяма денивелация, ще наливаш много бетон и ще ти излезе по-скъпо. Същото е ако имаш и подпочвени води.
- от архитекта - той ако се презапаси много, пак бърка в ТВОЯ джоб.
- мазе - цената му е колкото, ако не по-висока отколкото на още един етаж.
- етажи, 2 етажа по 50 кв.м. излизат с около 30% (грубия строеж) по-евтино отколкото 1 етаж 100 кв.м.
- по-голямата къща излиза по-ефтина на квадрат отколкото малката. Ако се хванем за една базова цена 20000Е за 2х50 кв.м. не значи че ако строиш 10кв. ще ти струва 2 000Е. Строителя. освен % печалба, гледа и абсолютната сума. Ако в първия случай, да кажем печели 7000, във втория за 700Е, изобщо няма да се занимава. Имаш и константни разходи, които не зависят от площа на обекта.

:? :? :? :-D
BoBo72 - специалист
Значи , като Ваши и мой разчети не сме с много голяма разлика в парите на кв. м.
До каква констатация достигаме, за около 100кв.м. трябват , за да влезеш да живееш с цялата разправия около 50 000Е.
Ако се спести нещо ,то това ще е от собствен труд и протакане във времето.Спомагателни материали:кофр.платна,дървен материал,извозване на земни маси. Ако е до стара къща , може-би ток и вода.
Значи , за да почнеш строителство на 100кв.м. , ти трябват поне 20 000лв. :-D :-D
mitaka_vk - специалист
BoBo72 написа:

Ще дам пример, по цени на материалите събрани от доставчици складове и интернет, и труд по анализи /по книжките на СЕК/ стойността "до ключ" излезе малко над 250Е кв м. Съответно се изпращат запитвания до фирми за изготвят оферта за изграждане /повече за проверка на този етап/ и получавам от тях следната цена от 480Е кв.м.

- от терена ако имаш голяма денивелация, ще наливаш много бетон и ще ти излезе по-скъпо. Същото е ако имаш и подпочвени води.
- етажи, 2 етажа по 50 кв.м. излизат с около 30% (грубия строеж) по-евтино отколкото 1 етаж 100 кв.м.
- по-голямата къща излиза по-ефтина на квадрат отколкото малката. Ако се хванем за една базова цена 20000Е за 2х50 кв.м. не значи че ако строиш 10кв. ще ти струва 2 000Е. Строителя. освен % печалба, гледа и абсолютната сума. Ако в първия случай, да кажем печели 7000, във втория за 700Е, изобщо няма да се занимава. Имаш и константни разходи, които не зависят от площа на обекта.

Да не правиш опити да вадиш думи от контекста? Леко с почесването че дупка ще направиш :lol:
BoBo72 - специалист

BoBo72 - специалист
pip: кога запачна да строиш къщата и вссичко ли си купувал сега , защото ми се струва , че много от материалите са купени много евтино , или може би са си били в твоя двор?
Но тази къща има и покрив , тои сигурно е без пари ! Просто подарък !

Ако беше толкова евтино и лесно , 350кв.-3ет.-110 000лв. ,къщите щяха да никнат като гъби !

Хората въобще нямаше да се притесняват от цена 100 000Е , за къща 350м.кв. и двор 500м.кв ,защото с цените , които даваш за строителство и цените , които дават агенциите за земята до София , щеше да бъде презастроено с къщи!

Условието 100 000Е , за апартамент150кв. ,без двор , и 350кв. за къща , с двор , кое ще избереш ?

П.С. Това са цени дадени от тебе.
беше ми приятно да си говорим , но твърденията са ти безумни !!!! =D> =D> =D> :-k :-k :-k :-k :-k
mitaka_vk - специалист
BoBo72 написа:
pip: кога запачна да строиш къщата и вссичко ли си купувал сега , защото ми се струва , че много от материалите са купени много евтино , или може би са си били в твоя двор?
Но тази къща има и покрив , тои сигурно е без пари ! Просто подарък !

Ако беше толкова евтино и лесно , 350кв.-3ет.-110 000лв. ,къщите щяха да никнат като гъби !

Хората въобще нямаше да се притесняват от цена 100 000Е , за къща 350м.кв. и двор 500м.кв ,защото с цените , които даваш за строителство и цените , които дават агенциите за земята до София , щеше да бъде презастроено с къщи!

Условието 100 000Е , за апартамент150кв. ,без двор , и 350кв. за къща , с двор , кое ще избереш ?

П.С. Това са цени дадени от тебе.
беше ми приятно да си говорим , но твърденията са ти безумни !!!! =D> =D> =D> :-k :-k :-k :-k :-k
Я са те питам пък теб къде ги видя тея 100 хил евра че нещо върбалаците са доста гъсти? Или предпочиташ апартаментче ново строителство 80кв с общите части за 100 и кусур хил евра. Ай по полека с цените че май не си виждал склад за строителни материали отблизо :-D
Ама си голям симпатяга като немаш кво да кажеш само копираш и то доста странно, с няколко емота отдолу, че и по няколко пъти.
единак - специалист
БоБо, ти да не си преориентирал се, алчен и набълбукан брокер?
Тия цени дето ги даваш вярвам, че наистина може и да ги видиш някъде из рекламните сайтове. Обаче, ако ще си строи човек къща за него си, на негов терен, защо му е да ги гледа? Въобще не може и дума да става за сравнение.
Оставам с впечатлението, че си свикнал да говориш с хората от начина ти на подреждане на аргументите - не ти пука какво наистина е казано, вадиш определени изрази, които само на теб ти изнасят, нагласяш си всичко останало и агресивно атакуваш. То нали думите са във въздуха, така може и на черното бяло да кажеш.
Ама тук всичко се пише, той нета, да знаеш, много помни.
Айде сега си кажи тезата, ама бавно, обмислено и премерено. Внимателно прецени какво да напишеш, защото всичко, което кажеш може да и ще бъде използвано срещу теб :lol:
Кажи сега, ти случайно да си се заблудил, че си в сайт за продажба на имоти? И от тази грешна позиция да правиш генерални твърдения, че къща до ключ, без лукс е 500еу/м2. С покупката на земята, добитъка и доматиту.
Осъзнай се пич...Това е подфорум за къщи, на форум Направи сам.
Отивай да гладуваш другаде. Има един имотен сайт, който напоследък взе и той да се пренася насам - там, ако не те смачка конкуренцията/щото има много кадърни, умни и комбинативни хора в него/ може и да захлебиш с някое навесче.
Стефан - майстор
Лешояди :lol: Ако замълча за малко, си намирате поредната жертва. :?
единак - специалист
Ц, не поредната жертва... поредната мърша.

Щот...нали... лешояди.
Стефан - майстор
единак написа:
... поредната мърша.

.
Това нещо като обида ли е към мен?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7