Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
didosan - напреднал
gorgidanchev Мотори откъде изрови ч`овек и на какви пари че в пловдив немога да намеря най смотаните са по 20лв и скачат рязко нагоре... а моето моторче е точно 30х30х30 мм.
shulio - специалист
На 15-ти пин го видях ама как точно да се върже. - ли се подава или + и колко волта
velsi - Почетен майстор
shulio написа:
На 15-ти пин го видях ама как точно да се върже. - ли се подава или + и колко волта
5 волта се подава. А дали да е активно при плюс (high) или минус (low) се задава от програмата, където се кофигурират пиновете. На 6-та страница от тази тема е схемата на моя контролер. Там гледам, че подават +5В постоянно.
skartalov - специалист
didosan написа:
gorgidanchev Мотори откъде изрови ч`овек и на какви пари че в пловдив немога да намеря най смотаните са по 20лв и скачат рязко нагоре... а моето моторче е точно 30х30х30 мм.
Ако си от Пловдив, мини през мене да ти дам 3 бр. Пловдивски моторчета, които ще ти свършат работа за по 10 лв. бройката.
didosan - напреднал
Само кажи от къде да мина .
shulio - специалист
Благодаря Велси.Остана само релетата за мекия старт на трансформатора и съм готов с електрониката.
didosan - напреднал
Драйвер за (dc 2.6V 3.1A 1.8 DEG/STEP 6 извода).Схема ?
Контролер схема?
velsi - Почетен майстор
Схема има на 6-та страница.
didosan - напреднал
Е те са твойте.Не са ли само за биполярни ?Тези мойте са с 6 проводника .
velsi - Почетен майстор
Може да са мойте (от Дряново са), но работят. Мотора ми за Z е с 6 извода. Вързал съм четирите, а двата стоят свободни.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: