• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.

за или против лепене на масивен паркет

56%
да
14
44%
не
11

Общо гласове: 25

silllveto - Майсторица
И аз не гласувах, защото не съм нито ЗА, нито ПРОТИВ. Ние също се двоумяхме дали да го лепим, но в крайна сметка не го залепихме. Със сигурност е по-стабилен лепен, но ако стане авария е по-практично да не е.
Чудехме се дали да не сложим лепило в краищата на поне две перпендикулярни стени, но разбрах, че или се лепи целия, или не.
Mega - специалист
При мен го залепиха, както дюшамето, така и подложката от OSB, като се лакира след това, няма опасност от мокрене. Разбира се говорим за изпусната чаша или подобно! Ако стане наводнение е вече лошо!
cefy - специалист
Гласувах - ЗА! Дъбов паркет - чисто нов, лак+сатен, стара панелка на 30 г. - резултат след 5 години не е мръднал (въпреки малки течове от парното). Няма фуги, не мърда, не скърца!Перфектно - за мен!
Mori - специалист
А как стои според вас въпроса с трислойния паркет - да се лепи ли за пода?
panalov - специалист
Mori написа:
А как стои според вас въпроса с трислойния паркет - да се лепи ли за пода?
Трислойния паркет не се лепи, както и ламината.
silllveto - Майсторица
И ламинатът се лепеше. Но напоследък не.
parketmilanov - специалист
Твърдо ЗА лепенето , независимо кой какво приказва, рядкост са изключенията.....а дори и да се наводни , не е толкова страшно колкото си го представяте, при всички случаи ремонта няма да ви е по скъп от колкото ако не го залепите....Факт, който го пише не само в наште родни а и в всички учебници за Паркетчии по Ивропата и Америчку.:)
  • 1
  • 2

Тема "Мнението Ви за или против лепене на паркет от масив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: