• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Илиян Илиев™ - майстор
Сега пламъка намаля на 85 градуса, на 80 пак включва.

Налягането се качи на около 1,3 бара.

Замириса на боя. След 2 часа ще видим с колко се е покачила температурата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Колко пъти изключва за един час - долу-горе?
Илиян Илиев™ - майстор
След достигане на температурата около 4 минути беше на по-слаб пламък. После около 5 минути беше на макс докато достигне температурата.
2v6 - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Котела е chaffoteaux & maury multiventi, но не знам колко киловата е. Доста е старичък като го гледам. Цената на газта докарана в къщи с цистерна е окло 1 евро, а сега може би и повече. Аз сипвам на бензиностанция за малко под 60цента. Дървата са около 10-12евро за 100 килограма.

...
Цената от цистерната за килограм ли е?
На бензиностанцията 60 цента за килограм ли са или за литър?

Отоплявал ли си се някога на дърва :?:
Илиян Илиев™ - майстор
И на цистерната и на бензиностанцията цените са за литър.

Цял живот съм се топлил на дърва и въглища. Купувал ги е друг, ако това питаш. Иначе от мен цепене и носене.
Утре вечер като го пуснеш пак нека да е на максимална температура и засечи дали и колко пъти ще изключи (намали пламъка) докато достигне 85°С на водата и за колко време ще стопли къщата. Бутилките на 60 цента ли ги пълниш - ако е така - карай на бутилки- това ще ти смъкне почти наполовина цената на топлото, стига да ти се мъкне. Цената на пропана в Бг е същата - 1.10лв. Метана е по-евтин.
Илиян Илиев™ - майстор
Пуснах го преди около час. Остават няколко градуса докато стигне 85. За това време не изключвал, но не съм и бил там постоянно.

Температурата по стаите се вдигна с 2-3 градуса за това време.

Снощи беше замръзнала бутилката и котела угасна. Сега пак почна да замръзва и предполагам пак ще угасне. С цистерната това не се е случвало.
За да караш на бутилки, трябва да направиш колектор поне за 2бр едновременно, за да се изпразват по-бавно, защото като е еднасе изпразва бързо и обледява. Стигна ли 85° водата?
filmatoplo - майстор
С кантарчета за точно тегло под бутилките да следи за изпразване :wink:
Илиян Илиев™ - майстор
Да. За около час и десетина минути стигна 85. Радиаторите не могат да се пипнат, но жежкото си е около тях.

Все пак разхода не ми се нрави. Освен това повече от 15 градуса не се качва температурата по стаите. Преди да предприема каквото и да било ще се огледам за друга къща. Влажност 70-75 ми се струва доста.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: