• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Johny - майстор
Чаро, за какво е мигач при влизане, като това е естествената посока на движение. Другото е навлизане в насрещното движение. Когато пътя завива надясно, не даваш десен мигач. След като си влязъл вече, подаваш десен мигач, когато напускаш кръстовището, за да се знае на коя отбивка правиш това....
Чаро - Акълия
Johny написа:
Чаро,.... Когато пътя завива надясно, не даваш десен мигач. ....
Има случай, когато завоя на дясно е единственото позволено движение (не на завой, а кръстовище). Пак си подавш мигач. Мигача-(остави на нас :-D) пътепоказателя е нещо което ориентира всички участници в движението. Пешеходците? Дори и те се ориентират по мигачите. За това.
Колоездачи и мотористи.....

В случая с кръговото-това е престрояване, не е завой!

Това са моята логика и знание. Не ангажирам никой с тях.
stoycho.dadao - специалист
първо -водачът винаги подава пътепоказател когато променя посоката си на движение./по този начин сигнализира на останалите участници в движението за намеренията се/
второ- на всички кръгови кръстовища има знаци относно предимството.затова вместо да гадаете на влизане ли имате предимство ,когато сте вътре или на излизане по добре погледнете сигнализацията.
:?
Johny - майстор
Това - добре, но защо ляв мигач?!
Гледам тази картинка и при влизане мигач дават само тези, които сменят лентата /от 3 възможни/на движение. Другите дават мигач само на излизане от кръстовището. Обърни внимание, че всичко е обратно, защото е в Англия.
8180 - майстор
crez написа:
Ето учете се как се кара в кръгово.
http://www.spik-bg.org/doc/articles/rou ... c_man2.pdf
Направо съм изумен от съдържанието на така назидателно предложения линк, който се оказва на:
"Сдружение на Пътните Инженери и Консултанти (СПИК)
Нашият девиз: Професионализъм, Партньорство, Етичност"
Ето и цитат:
"В еднолентовите кръгови кръстовища действията на
водача са сравнително ясни, опростени и се свеждат до
две основни правила: 1) Да осигури предимство на
движещите се в кръга;..."

Е, какво да коментираме? Тези, дето им е работа не са в час!

С две думи:
Ако кръстовището е регулирано - според регулацията (полицай, временни знаци/светофари, знаци, хор. маркировка - в този ред).
Ако не е регулирано - "правилото на десния" (вече няма право, криво, Т, кръгово кръстовище - по-преди имаше особености).

МИГАЧЪТ НЕ ДАВА ПРЕДИМСТВО, НИТО ГО ОТМЕНЯ.

Апропо, бях пуснал наскоро една тема - май пак до тия от "сдружението" и техните специфични виждания опира - но не предизвика интерес:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=21987
Чаро - Акълия
Аз не мисля така, но тва си е мое мнение.
Какъв е смисъла от кръговото движение(води се най-безопасно според статистика),ако важи правилото за дясностоящия :?: Каква е разликата от обикновено кръстовище?

Ново 6 - http://www.youtube.com/watch?v=qaqcCndu ... re=related
inspo - майстор
Според мен кръговото се води за най-безопасно ,и има смисъл ,защото не можеш да профучиш през него като бърз влак :-D
  • 1
  • 2

Тема "Правила за кръгово движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: