• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dragnev1 - напреднал
пералня зануси пълни прекалено много вода като я пусна на половин програма пълни нормално помощ
rulom - модератор
Продухай или промий тръбичката която излиза от филтъра на помпата и води до нивомера.Прегледай също и навсякъде за опушено или нагоряло, виж и по платката.
dragnev1 - напреднал
продухвах я вече обаче не се оправя пак ще я ръчкам
rulom - модератор
Може и от нивомера да е.Не са много скъпи, а и рядко се скапват.Ако можеш да намериш друг само за проба, пък после лесно, ако се окаже че е от него.
romanpm - майстор
Надувай с по-дълго маркуче и мери изводите на нивомера с омметър , ако има превключване - другаде е причината :?
mladkal - майстор
Порових из форума, ползвах търсачката, в която на истина няма вируси, но не открих това, което ме вълнува:
През студените дни на бабата й замръзнаха тръбите на водната инсталация. Размразиха се и всичко е ОК, освен пералнята: Пълни вода в несвяст, а не колкото е според програмата. Уреда е Zanussi, модел не мога да споделя, защото не съм ходил да го видя. Единствен начин да се дозира водата е от спирателният кран който съм монитрал на ВиК инстлацията. Т.е. механичният вграден кран в пералнята нещо не сработва. Къде да търся причината, как!? Възможно ли е да се е получило подпушване или нещо такова, което да е следствие на замръзналите тръби...!?

Съжалявам за неясните обяснения и нека те не се третират като неуважение към вас, колеги!?
Всякакви идеи и насоки ще са ми от полза, защото до сега не съм разглобявал за ремонт само пералня, хладилник и космически кораб!?:)
Благодаря предварително!
stefan_gb - специалист
провери дали имам постоянно захранване към магнитвентила които пълни,ако няма сменяи го или виж защо е блокирал, ако има провери нивореголатора и маркучето му.
yazka - помощник
Магневентила е засмяна. Може би с голямо търпение да го отремонтираш. За целта се разглобява внимателно защото вътре има много малка пружинка. На дюзата има заседала песъчинка. Махаш я и при зглобяването разтягаш малко пружината.Накрая преди пуск почисти цедката на входящия маркуч.
mitko_rupite - специалист
rulom написа:
Продухай или промий тръбичката която излиза от филтъра на помпата и води до нивомера..
Точно до Тук стигна и мойта компетентност - кокгато скоро отидох да погледна пералнята на комшията -която също препълваше ....
След Като ПРОДУХАХ --- оказа се че си духа съвсем СВОБОДНО в казана ...../непомня модела на пералната/

Извикаха Майстор
-- за самия казан има залепена като кибритена пласмасова кутийка и от нея тръгва тва маркучле към нивомера ....
- майстора изкарал целата кутийка и я ИЗЧИСТИЛ /от прах за пране и боклуци / ... и Всичко тръгнало ОК .....

Некой неща са необясними :)
  • 1
  • 2

Тема "пералнята прави номера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: