• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
mandata - напреднал
Ето как се получи пода на детската стая - гредоред, посипка, Гипсофазер, полдожка 3 мм и паркет. Съжалявам, че не съм снимал отделните етапи, а само крайният резултат. Ако посипката почене да се исипва между фугите на дъските сигурно ще се наложи да разглобя паркета и да си поправя грешката.
Велпапе (кашон) ли да сложа или нещо друго?

Прикачен файл

vila 10'09- 001.jpg
vila 10'09- 001.jpg (172.04 KиБ) Видяна 6482 пъти
vlad0 - специалист
За първи път виждам нещо подобно. Няма ли да се завъдят мишоци от долу :? Въобще каква му е идеята на това? Виждам бетонова основа на последната снимка/ вертикално под тухлите/, защо не си направи обратен насип и тънка 7-9 см. армирана бетонова настилка. Само кофражния шперплат е 400 лв.= 5 кубика бетон - напълно достатъчни за тая работа.
Стефан - майстор
mandata написа:
Този уикенд ...
Това на снимка vila 10'09- 006.jpg термопанели са?
mandata - напреднал
Това на снимка ...006, което съм поставял между металните греди е пяна от термопанел - 4 и 5 см., но не съм е купувал, а ми е дадоха бонус. Всъщност са изрезки от панели на които махнах ламарината. Пода вече е завършен. Идеята да е във въздуха е нивилация (около 30 см.) и да не пие влага от почвата. Тухлите са зидани върху бетонова основа - вкопана около 20 см.
Подът стана добре и е доволно топъл, като се надявам да не мирише на влага никога. Отдолу става проветрение, а ако влезнат мишки - ще мушна и котката отдолу :-D
скоро ще сложа още снимки
Стефан - майстор
Питах за стените, а не за пода.
mandata - напреднал
Външните стени са от термопанел 80 мм. Това на снимка 006 е една от тях- още не е свален фабричният найлон и затова единият панел изглежда доста мръсен.
Прилагам още снимки на готовият под

Прикачен файл

Vilata 517.JPG
общото помещение, готово за запои и весели сбирки
Vilata 517.JPG (115.8 KиБ) Видяна 5190 пъти

Прикачен файл

Vilata 516.JPG
в другата посока, отзад детската с ламината
Vilata 516.JPG (116.94 KиБ) Видяна 5190 пъти

Прикачен файл

Vilata 512.JPG
Пода стана доста добре, без да се огъва или скърца под тежеста на 15 човека
Vilata 512.JPG (128.86 KиБ) Видяна 5190 пъти

Прикачен файл

Vilata 502.JPG
общ изглед на вилата от термопанели
Vilata 502.JPG (143.04 KиБ) Видяна 5190 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Влагоустойчив шпертплат - за под на вила или OSB 3?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: