• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте на всички,
имам нужда от помощ за разрешаването на следния проблем:
трябва да монтирам аспиратора в кухнята, той е вграден в шкафа, но тръбата трябва да мине по цялата дължина на едната стена, за да стигне до комина. Проблемът е че ми трябва дълга тръба, разстоянието е около 3,5 м, в магазините продават само парчета които се разстягат до 3 метра и не стигат до края. Купих си две тръби, но не мога да ги свържа, не продават такива свръзки - диаметърът е 120 мм. Продават само редуктори от по-широко към по тясно или свръзки с по-малък диаметър. Накрая май ще залепя двете тръби с една самозалепваща се лента и край, ама ми се иска ако някой се сеща нещо да ми даде акъл!
masteradmin - майстор
Дебело тиксо и отгоре изолирбан.
Благодаря! :o и аз така мисля да процедирам
marinskikt - специалист
А, какво ще кажеш за парче ПВЦ тръба, около 20 см., с по-голямо сечение (мисля че има ф 135) + силикон?
имаш предвид да я нахлузя отвън ли, като обръч? не съм се сетила за това. по принцип логиката на тея спойки е да са отвътре между тръбите та не знам дали ще се захване така.
по принцип идеята за залепване с някакъв изолирбанд ме блазни най-много щото е най-лесно, но не знам доколко ще е здраво, ама ще пробвам и ако видя ще е кофти ще пробвам и нещо друго.
не знам защо има такъв проблем с тея спойки, логично на някой да му трябва и по дълга тръба - нито продават по дълги, нито продават такива елементи да ги свържеш :?
evdoki - специалист
Здравей,
В Mr.Brikolage продоват самозалепващо алуминиево фолио на ролки около 10 см широки.Използват се за уплътняване на вентилации.Супер здраво залепва.Смятам че ще ти свърши работа.Около 10-15 лв струва
masteradmin - майстор
Както писах слгам широко тиксо за снадката и понеже тиксото с времето се разлепва - отгоре изолир бан. Иначе ако може да си позволиш алумиевото фолио, то е доста добро.
marinskikt - специалист
Има и ПВЦ тръби с по-малък диаметър (Ф110). Може и вътре да се монтира, но пък от вътрешна страна е хартия (ако е от тези за които си мисля) и незнам как ще се получи залепването със силикона. Но, това е моя идея. Все пак тук има хора с по-голям опит.
Мисля да пробвам с алуминиевото фолио. Много добра идея! А отдолу с нещо здраво, може направо с изолирбанд.
Благодаря ви на всички!
Сега в неделята ще го пробвам и ще ви пиша какво излезе. :)
Стефан - майстор
Може и да не съм прав, но изолирбанд отдавна не се използва. Сего се използва скоч.
  • 1
  • 2

Тема "помощ! монтаж на въздуховодна тръба за аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: