• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitaka_vk - специалист
Значи основната идея е да си направиш сметка с цени. Аз си поиграх така, не казвам че са на 100% меродавни.но пък използвах цени на складове за различните материали, и изхождам от тях например да намеря в последствие нещо по изгодно. Труда пък първо си направих анализ, видях при определени условия всяка една дейност колко струва и след това започнах да питам по фирми приятели колеги.
Да важно е да ти е на етапи, как ще си ги разделиш си зависи от теб, аз си ги разделих по дейности, кофражни работи, армировки зидарии и др. Много често това е по добрия вариант дори и да работиш с различни бригади по различните дейности, така отделяш също грубия строеж от довършителните работи, и инсталациите от всичко останало. По този начин ти позволява и да търсиш някои специализирани фирми или бригади или складове за нещата които са ти нужни.
Ако искаш мога да ти пратя една примерна количественна сметка която съм правил да видиш как е разделена.

ПС понякога избягвай тоталната цена за няколко различни видове работа, защото тям могат да се заложат мини, ако не знаеш на какво се разделят дейностите.
vasilzoin - напреднал
Много благодаря за отговора ,запитах първо Фирма за оферта за да съм горе долу в час с цените ще си наема бригада която да ми изпълни проекта сега ще искам само цени за труд, а материалите сам ще си, ги доставям както казваш Единак ще си направя една калкулация и ще заложа непредвидени разходи .
mladenvasilev - специалист
Митак, ако не те затруднява прати ми примерна количествена сметка, за да мога по нея да ползвам и аз, да си направя някакви калкулации.
Може и на емаила ако искаш: mladenvasilev@abv.bg
vasilzoin - напреднал
Митак, ако можеш и на мен да изпратеш тази количествена сметка за да сравнявам ,Предварително Благодаря
vasil_zo@abv.bg
mitaka_vk - специалист
Изпратил съм на мейла, ако имаш въпроси или с нещо допълнително да помогна, няма проблем :)
KingoftheROAD - специалист
Митак, може ли и на мен да пратиш. highwayman@abv.bg
След месец два и аз трябва да почна същия филм. Та добрата подготовка е половината свършена работа :thumbs:
цените за проектиране на ВиК електро и ОВ са около по 400-500 лж за специалност. Работа в сферата на проектирането проектант съм ОВ ако искаш мога да попитам колко струва ка конструкция и архитектура е-maila mi e kaloianilyov@abv.bg ako те интересужат цени ми пиши там

поздрави
BoBo72 написа:
От теб се иска само геодезическо заснемане , което е до 1000лв"ЗАВИСИ".
mladenvasilev написа:
Момчета: това са цените които имам в момента:
занемане на старата ми къща 150-200 лв
Здравейте, колеги!
Освен снимка на къщата, трябва да се направи и вертикално планиране на имота!

Минутка за реклама: :-D
Имам възможността да извърша геодезическата част :yawinkle:

При интерес на ЛС или
на тел. 0877/290-235
Валентин Миланов
stivemaster - майстор
Здравейте на всички.Първо за много години пак на всички.Предвид каква е темата много ме кефи изказването на мнение от хора които нямат представа от материята.От друга страна изказванията на останалите които са или "интересчийски" или без изобщо да се чуваме какво говорим нали на е за нас.
Нека уточним някои неща.
1.Какво е искал да пита mladenvasilev,и какво е имал предвид под "къща за постоянно живеене,около 100кв.м"
2. Ако той включва в представите си само масивна постройка това е едно ако сглобяема - т.е. поне пет вида това друго.Без да уточните тези неща какво си говорите.
3.Освен това пак по аматьорски до трета страница или до поста - прозрение на "единак" не уточнявате за несведущите че според различните конструктивни методи на строителство светлата жилищна площ е различна т.е. и цената на кв.м.
4.Специалистите можеха да отбележат и това че има и изключения допускани от ЗУТ /примера понадолу/
5.Форумите са за това не да пълните темите с глупости а да си помагаме да живеем по добре скапания живот.За глупостите и злобарските заяждания между другото се грижат модераторите. Пример - http://vena.snimka.bg/architecture/k-shti.469200 - такава сграда би могла да бъде построена за един месец без "официална"документация и само с договор за наем на площта и формално съгласуване на комуникациите и да се използва за живеене, но да бъде представена като преместваем обект - офис на строителна фирма с рекламна цел. Макар че това е за по широко скроени хора.
Между другото тази къща е 98 кв/м. и гори около 1100 кв/ч. ток на година и има възможност за намаляване на изразходваната вода до около 50 куб. на година.Това за разбирачите сравнете с параметрите изисквани при сертификация за пасивна къща.
Останете си със здраве всички.
ArturDent - Почти Безобиден
stivemaster написа:
Здравейте на всички.......
Браво много полезно изказване.
Само един въпрос: КЪДЕ си построил това на снимката че да го видя?

П.П. Аман от пасивни къщи. Някой ще даде ли калкулация за колко време се изплаща една такава инвестиция?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "помощ, с проект или без, строеж на село,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: