Много интересна и все по-често дискутирана тема.
kapanec - специалист
имам изгнили греди на гредоред имали начин да се направи нещо без да се излива бетонна плоча
housedoktor - майстор
Да има,Вчера писах по въпроса .Ето ти копирано
такъв случай се използват метални греди ,захванати през 60 см с дебели шпилки към съществуващите дървени.Металните стъпват на стените поне 30см..Тези греди трябва да са с 2 слоя грунд за защита .Между металните греди и стената,на която стъпват се слага дебела метална подложка на циментово легло .И обработи дървото с препарат против дървояд .Степента на загниване на гредите се проверява с бормашина и 4-5 мм свредло.По лекотата на пробиване се усеща.

PS.Сложи някоя снимка -ще е по лесно
torbalan - Дървен философ
не може ли просто да смени гредореда?
housedoktor - майстор
Може и дори е по добре,но при тоси начин се работи отдоло и се запазва дюшемето,ако е здраво.Старите греди крепят само него а тежеста поемат металните .Това се използва при реставрации
torbalan - Дървен философ
аха
сега схванах идеята...

аз за себе си избрах да изрина стария гредоред с каратавана и да си наредя нови греди :)

нооооо който се хване на този вариант да знае - има много, ама адски много боклук :)
ненормално много...
kapanec - специалист
housedoktor blagodаrq за отговора, идеята ти е добра и за моите финансови възможности е най удачна за сега
:?: ако има и други алтернативи приемам съвети всякакви :?:
messershmit77 - специалист
Здравейте,наскоро подменях изгнила греда на "кара таван" и мисля ,че в твоя случай също ще е най_удачно да подменяш изгнилите с нови греди.Ако може малко снимки... :? :)
reevil - специалист
С какъв материал подменяте? Нормални чамови греди(15х15 - 16х16) :? Нужно ли е да се търси дъб или слепени греди :)
housedoktor - майстор
Може и дървени.Две дървени греди ,съединени с шпилки заедно са по здрави от една със същият размер

Тема "изгнили греди на гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: