Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kapanec - специалист
що не утидеш във най близкия бетонов възел и да питаш там са си запознати хората "луд,умора няма,само се поти"
PETURPETROV - напреднал
Колега ,разговатял съм и с вносители на фибри и търговци .... тишина
future - специалист
Имам две предложения.За да не се бъркат потребителите , трябва да промениш заглавието на темата ,от фибробетон на стъклено армиран бетон.Говорим за две различни неща.И второто предложение е към модераторите.Темата да бъде преместена в секция "направи сам" ,където и е мястото.Мисля ,че там ще е по-полезна.И съответно повече мнения и съвети.
Илиян Илиев™ - майстор
future написа:
Имам две предложения.За да не се бъркат потребителите , трябва да промениш заглавието на темата ,от фибробетон на стъклено армиран бетон.Говорим за две различни неща.И второто предложение е към модераторите.Темата да бъде преместена в секция "направи сам" ,където и е мястото.Мисля ,че там ще е по-полезна.И съответно повече мнения и съвети.
И сега ако кажеш каква е разликата между фибробетон и стъклено армиран бетон може би ще се съглася с теб. :?
kapanec - специалист
това за металните фибри те са леко намагнатизирани и като се излее бетона се заглажда (по няколко различни начина) и не са винаги равномерно разпределени на места са повече някаде по малко нашата фирма излива 24декара бетонова настилка с такива фибри и ми се е налагАЛО да къртя там и съм виждал резултата, за това не съм им привърженик :?
future - специалист
Мисля ,че въпросата ти е некоректен.Предложението беше към автора на темата,а не към теб.Ще ти отговоря по същия начин.
Прилатам снимка.Ако с бетон и фибри направиш тази маса ще се съглася с теб.
И защо аз трябва да ви казвам разликата.На преведения линк си пише всичко.Малко по-задълбочено четене и ще намериш отговора на въпроса.Тук не става на въпрос да отливаме бетонна настилка от бетоновъзела.А за декоративни пана и плотове и тн.
Аз поне смятам , че разлика има.Както има разлика между гипс,гипсова мазилка,гипсова шпакловка-все думата гипс,ама с различни приложения и различни добавки.Или пък мазилките:варова циментова мазилка,силикатна мазилка,силиконава мазилка ,минерална мазилка и тн.Все мазилки , ама различни.
Мисля ,че можем да си бъдем далеч по-полезни,ако не си хвърляме такива , поне за мен безмислени въпроси.

Прикачен файл

table-bench-rafter-c-precast-concrete_1550.jpg
table-bench-rafter-c-precast-concrete_1550.jpg (29.22 KиБ) Видяна 5181 пъти
kapanec - специалист
future sori :? не искам да спамя темата(признат грях не е грях>наполовина), не се изказах на точното място ? :?:
Илиян Илиев™ - майстор
Не говори на теб, а на мен. :wink:
PETURPETROV - напреднал
Май така ще се спре спора и ще наблегнем на темата. В ютубата има доста клипове за направата на мебели и др. декорации ,но точна рецепта няма.

"Ако ме питаш " Как точно Сам да си направя градинската мебел ?" , няма да ти кажа"

това ми отговори човек с опит от форума. Явно развива бизнес на село и се страхува, че ще откриеме и ние топлата вода.Лощото е че с анг. съм зле и немога да боравя добре с търсачката.Но в САЩ се продават готови миксове за този вид деиност. Общо взето са ясни основните играчи и може би с малко лутане формулата ще лъсне.

1 част цимент
1 част кв. пясък финн
Фибри -10% ( тук трябва да се реши какви да са: стъкло , метал или полопропилен)

10-15% метакаолин ( не се произвежда вече в бг ) нещо алкализирал и погобрявал здравината на бетона -Какъв заместител и нужен ли е???

Добавки - ? и те са малко неясни но ще се справиме
Според вас какви може да са Добавките за олекотяване на масата.
future - специалист
Що се сърдиш на човека.И аз да произвеждам някакъв продукт,не бих ти споделил точната формула.Все пак е можело да ти даде някакви насоки.Както си се убедил ,че рецепта за готов микс не може да се намери.Това означава ,че трябва да експериметираш.То и готов да намериш не е гаранция че от първия път ще стане.Технологията не е толкова проста.За постигане на качество си трябват инструменти.Тръгни в началото с малки калъпи.Ако успееш да измайсториш нещо,удоволствието ще е по-голямо ,отколкото някой да ти даде всичко на готово.Все пак говорим за Направи си САМ.
Ето ти един линк.Онлайн магазин за микс продукти.Може да видиш какво се използва.И две картинки за метода и технологията.
http://translate.googleusercontent.com/ ... RzaXwSbcNA

Прикачен файл

grc-method.jpg
grc-method.jpg (56.83 KиБ) Видяна 5085 пъти

Прикачен файл

t5.jpg
t5.jpg (47.01 KиБ) Видяна 5089 пъти

Тема "Фибробетон за направата на мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: