• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Приятели използвам форума да попитам някой "сблъсквал" ли се е с продуктите на тази фирма?По-конкретно със соларните работни станции като тази:
СП226 ---$302.3---59cm*50cm*24cm 18.5kg
http://www.cnskylight.com/ProductInfoEx ... sults.html#

Прикачен файл

сп 226.jpg
сп 226.jpg (35.22 KиБ) Видяна 4701 пъти
filmatoplo - майстор
Ползвал съм такава помпена станция 228 ,много добра .Доста качествена .800 лева беше -двущрангова перфектна със 10 тина функции и начина на монтаж -показва -дигитално температури ,дебит ,налягане .Управлява -слънчевата помпа и рециркулация ако има на бойлера ,ел нагреватели контролира ако има и др .
Благодаря за отговора filmatoplo!
Водя си от няколко дена кореспонденция с тази фирма! Просто ми трябваше мнението на човек ,който я виждал и работил с нея! Наистина СП 228 за 50$ отгоре има почти двойно повече функции за контрол и мониторинг! Мисля да си я поръчам около 450$ ще ми излезе с доставката до БГ. Благодаря ти още един път за мнението!!
P.S:И да изпозвам темата да Ви попитам относно датчика PT 1000/съответно NTC20k/ мога ли да използвам по-дълги кабели и какви да са те? Вие на каква дължина максимум сте го монтирал? Идеята ми е този контролер/box/ :lol: да бъде сложен близо до бойлера а не до колекторите,около 20м разстояние е.
filmatoplo - майстор
На 15 -20 метра съм одължавал кабела -с многожичен 0,50 мм .може да има и по добри кабели .Тази станция е със 6 кабела .Доставя се в кашон и станцията е обвита в надуваем полиетилен найлон -все едно дюшек за плуване . :wink: манометъра за налягането е пълен с глицерин да не трепти стрелката .
edmondo - напреднал
За удължаване на PTC и NTC се използва най-обикновен UTP кабел като за всеки извод по една усукна двойка, излишните режеш и изолираш. Това в случай че ползваш контролер с прецизирана резолюция 0,1 иначе, както колегата ти казва тънък и по възможност да не е многожилен кабел. Просто ако се флудне входа има има вариант да ти изписва глупости на дисплея и да се хахне програмираната му логика. :?
Ам тук говорим за малки киловати така, че не вярвам да имаш дертове.
Благодаря за коментара.Мисля си обаче ,че многожилния сигнален кабел е по-добро решение от UTP-то.Понеже ще е за мен :roll: ,пък и цял живот се занимавам с телефонни/сигнални/кабели се спрях на този сравнително евтин кабел на"Филкаб" около 1,25 лв метъра. 7x2x0.14.Дотук добре ,обаче ме притеснява ,как да го кажа ..активната гръмотевична дейност в нашата мила родина.Решил съм да сложа гръмоотвод ,но все пак това си е 2кв бакър на покрива.Преди две години имах едно директно попадение :-D керемиди,комини и т.н! Какви допълнителни мерки бихте ми препоръчали да предвидя за да не може Свети Илия да ми ги мята право в контролера :) Благодаря

Прикачен файл

pic_135_bg.jpg
pic_135_bg.jpg (19.08 KиБ) Видяна 4415 пъти
naskov - майстор
todorb написа:
Приятели използвам форума да попитам някой "сблъсквал" ли се е с продуктите на тази фирма?По-конкретно със соларните работни станции като тази:
СП226 ---$302.3---59cm*50cm*24cm 18.5kg
http://www.cnskylight.com/ProductInfoEx ... sults.html#
Сблъсквал съм се с малко по различна на външен вид помпена група. Диф. термостат беше същия, много добре направен. Него го пробвах- имаше дори и нещо като анимация на дисплея, но така и не монтирах тази група защото не ми вдъхна доверие. На помпата пишеше Вило, но си беше пълен ментак, толкова груба отливка на корпуса Вило не могат да направят. Към групата имаше монтиран затворен разширителен съд, който беше около 3л. Това е доста малко в сравнение с препоръките, които дават да кажем Висман. Цялата група се продаваше за около 250лв( с помпата, без диф. термостат)
edmondo - напреднал
:? Като имаш гръмоотвод какъв е проблема. Ако те е страх чак толкова помисли за защита от пренапрежение.
А и друго само от детско любопитство .... Защо искаш точно тази помпена станция? Има доста решения и от бг доставчици
edmondo написа:
:? Като имаш гръмоотвод какъв е проблема. Ако те е страх чак толкова помисли за защита от пренапрежение.
А и друго само от детско любопитство .... Защо искаш точно тази помпена станция? Има доста решения и от бг доставчици
Принципно е така,но зависи какво ще предпочете "Бай Илия", един метър поцинкован кол или 2 кв.метра бакър!! :-D
Аз не се страхувам от пренапрежение в захранващата мрежа,този проблем се решава лесно с един галваничноразделен мрежов стабилизатор.Искам да попитам как мога да защитя входовете/от темп.датчици/ на контролера при евентуално попадение от гръм?Някой ако обича да сподели!! Темата я пуснах точно с тази цел ,преди да впусна в покупка с помощта на Вашия опит и компетентност/в които не се съмнявам/ да обсъдим положителните и отрицателни страни на тази работна станция!! Хареса ми контролера по принцип,като функции,удобство,мониторинг и видове програмирания,но не го предлагат отделно!! Доставчици и решения в БГ има но производителите са малко,ако ме разбираш какво имам в предвид :roll:
Naskov,благодаря за мнението и аз така предположих :-D за качеството,пък и аз не съм достатъчно богат за да купувам евтини стоки. Интересува ме контролера дали работи коректно!!
naskov - майстор
Има екранирани кабели и екранирани датчици против гръмотевици. Тази година смятам да започна да ги използвам, че доста датчици ми се събира да сменям през април и май.
  • 1
  • 2

Тема "Китайски солар контролер+помпа WILOSR15/6 на фирма Skylight" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: