• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
BanoTheWolf - специалист
Здравейте съфорумци!
У нас завършвам едната стая и сега шпакловам и едно приятелче идва да си лафим и пием биричка. След като свърша разтвора си почиствам инструментите, а това момче кат ме видя, че много чегъртам с шпакличката, ми даде идея за по-лесно почистване.Видял от някакъв стар майстор, с който е работел, че само мокри инструментите и след това с парче YTONG минавал през повърхността. Трябва да Ви кажа, че наистина чисти и не драска :) Оставих маламашките и другите инструменти мръсни една вечер и на следващия ден ги почистих. Полепилото си пада без проблем. От интерес проверих дали става и с тия камичета за съдомиялна машина, ама след като се намокрят се ронят,нали е някакъв прах и не става. Ако някой знае някой и друг гяволък нека сподели :)
ebahti - майстор
братчед..........такива гяволъци нема.......ако си почиташ инструмента само миенье му е майката :wink:
BanoTheWolf - специалист
Да де, ма съм гледал турци как след като шпакловат и си оставят инструментите непочистени. Мен лично ме дразни това, предполагам и повечето от вас тук :) Просто споделям и така си чистя инструментите :) Поздрави!
ralev - специалист
Оставени непочистени от гипс, :)))
Остави ги непочистени с хубаво Флексово лепило, и ги чисти с итонг резултата ще е 1:0 за Флекса
BanoTheWolf - специалист
ralev написа:
Остави ги непочистени с хубаво Флексово лепило, и ги чисти с итонг резултата ще е 1:0 за Флекса
:respekt: Съгласи ме :)
mladkal - майстор
Здравейте!
Винаги си ги мия, огребката, маламашката, шпатулите, мист(е)рията... С вода, гъбичка. Оставам ги да се оцедят, въпреки, че са неръждавеещи... По някога обаче по разни ъгълчета или в основата на дървената дръжка се струпва засъхнал материал (лепило, гипс, сатен..) От време на време с месингова четка на бормашината внимателно ги минавам.... Четката не прощава и "издухва" всичко. Стават като нови и така до следващият ремонт. Все пак съм любител и не ги ползвам ежедневно...
Илиян Илиев™ - майстор
Миене с вода и метла(от тия новите тип четка, а не тия дето ги прави дядо ми на село) след работа и задължително подсушаване на инструмента за шпакловки.

Това с итонга ми звучи малко като: -Жената мие приборите за хранене след като хванат коричка само със зеленото на гъбичката. :shock:

А това за турците няма да го коментирам. Само ще вметна, че сме тръгнали на запад. Учудва ме, че има хора взимащи пример от тях. :shock: :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
ralev написа:
Остави флекса, с малко повече труд се маха. Нека ги остави мръсни с двукомпонентна хидроизолация. :wink:
peter_m - специалист
Мистрията, маламашката, шпатулите и т.н. ако имат малко остатъчен изсъхнал материал ги изшлайфам с гъба-шкурка от най-ситната. С нея заглаждам и ръбчетата, които се получават понякога. Иначе миене му е майката.
Bechev - специалист
Ако не ги почистя веднага след работа на другия ден до обяд трябва да ги чистя :) .След това огладнявам,после ми се доспива,след сън ми се дое.ава и то деня минал трябва да си ходя. :-D :-D :-D
  • 1
  • 2

Тема "Чистене на инструменти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: