• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tihomir - напреднал
Въпросат ми е следния.
Бойлерат ми е хоризонтален и е на едно ниво с разширителният съд,можели авт. обезвъздушител на бойлера да е по високо от разширителя. :?
filmatoplo - майстор
Не би трябвало , но майстори всякакви току виж някой успял .Моето ниво в съда е 10 санта от тавана а обеавъздушитела ми се пада 20 санта от тавана -10 санта по ниско от нивото , малко е но толкова може дасе постигне при мен .Използвам един обезвъздушител който затваря плътно , и го отварям само за проверка когато е необходимо -в противен случай от него ще дръпне въздух серпентината .от Ерато го купих обезвъздушителя отгоре с 2 пвц тапички -червена отгоре и сива отстрани .колегите може да качат снимка . :wink:
tihomir - напреднал
Значи искаш да кажеш че ако е по високо ще дърпа въздух от обезвъздушителя.А ако сложа ръчен дали ште се оправи работата?
naskov - майстор
Какъвто и да сложиш след като е над рзширителния съд все едно го няма. Каква работа искаш да оправиш?
tihomir - напреднал
А ако е затворена системата ниама да има проблем или бъркам нештоБ
tihomir - напреднал
Когато затворя крана на студената вода влизаща в бойлера винаги излиза въздух.Повтареики това няколко пъти продължава да излиза въздух,радиаторите ми са с автоматични навсякаде,от каде този въздух не мога да разбера?
drm - специалист
По принцип е нормално бойлера да ти събира най много въздух,защото ти е най висока точка,но това не трябва да е бескрайно.И уточни най накрая тази система ,отворена ли е или затворена,че да знаем какви съвети да даваме.
muncho - специалист
tihomir написа:
не мога да разбера?
КУтУ ни разбираш ,най-добре Ште е за тебе да си Фикнеш майстор,Штото Ште стане бИлИА... :-D
alsted - майстор
То майстор го е правил :lol: ...сега са наред експертите :cool:

Сега сериозно. Нещо ми убягва :? Водата от мрежата и циркулиращата в системата не би трябвало да се мешат /меко казано/ - най-малкото са с различно налягане. Вероятно въпросния кран е за зареждане на системата, а не за бойлера. Вероятно системата ти е отворена, а от въпросния обезвъздушител не излиза, а смуче въздух. Това лесно ще го провериш с напръскване на обезвъздушителя със сапунлива вода :idea:
  • 1
  • 2

Тема "otoplenie" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: