Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vanko68 - специалист
danovsky написа:
Абе те 5 години не прокапаха,значи не е от сряз.Кажете могат ли да се сменят само гумичките,че ето тази джаджа не мога да я извадя от тръбата.
Изображение
Отрязваш с макетно ножче цялата тръба максимално близо до накрайника. Това парче,което остава на него и не можеш да извадиш,се цепи косо по дължината на накрайника,както е сцепен пръстена на снимката. Махаш парчето тръба и накрайника ползваш отново.
Само че може теча да не е от там,а да е от гумените пръстенчета.Направи и двете неща - с тефлона и с нова тръба в накрайника.
kaishew - специалист
Здравейте.И при мен потекоха и когато ги разглобих се оказа,че самия стягащ пръстен се бе разпаднал.След замяната му с друг теча спря без да пипам нищо друго.
profesor - напреднал
Ако само прокапва по добре не пипай.Само спира след време.При мен прокапаха след 5 години .При ниски температури.Сами се запушиха .Ако вземе да тече тогава слагай тефлона.Спира ли теча щом системата е топла само спира да капе след време при студена система.
ttttttd - специалист
Здравейте колеги.Ако приемате съвет:Аз лично втулката я вадя като бръкна през отвора с отверка и завъртя и разклатя докато втулката си е на голямото парче маркуч а не на отрязано вади се без проблем.Никакви нерви.
naskov - майстор
Taka се вадят най-лесно!
ttttttd - специалист
А що се отнася до течовете има немска запресовка за тези търби виждал съм как става но идея нямам продава ли се някъде и каква е цената.На мой познат му правиха парно на цяло хале и точно там видях това приспособление.Доста надежно е в сравнение с тея гайки и гумички дето ползваме.Пък и гаранция му дадоха доста голяма.
drm - специалист
Ако имаш възможност смени снадките с такива,с метрична резба.Никога повече няма да текнат.
naskov - майстор
Когато фитингите са качествени и с гумички да са, пак не текат. Тръбата също трябва да е качествена.
ttttttd - специалист
Колега инфо можеш ли да дадеш.

Тема "За снадките?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: