Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
KRISTINOBAL - специалист
chapara написа:
Фибран и пак фибран.Залепваш(като изрязваш в него място за тръбите),дюбели,ПВЦ мрежа със застъпване.Ако се налага да отвесираш,различна дебелина фибран.Има хидроизолационни шпакловки за накрая ,и ленти за ъглите.Само където ще имаш монтажи вграждаш итонг преди мрежата.Аз лично така бих го направил за себе си и за клиент,в случай че отпада мазилката,която също не е проблем.
Ако се спря на мазилка тя трябва да е 4см, каква е процедурата, слага ли се някаква мрежа, бетон контакт за да се хване мазилката и каква да е мазилката?
chapara - майстор
Почистване на панела от боя(при всички случаи,изключая картон).Контактгрунд.Флекс теракол със ситен гребен по панела(хоризонтална посока).Изсъхване..Вароциментов разтвор,но доста подсилен от към цимент(и не до толко че да пука мазилката.Перфектно изправяне ,без излишно пълнене.Проверка на правите ъгли .За два дни си готов и после фаянса.Себестойност -ниска. :)
vidrata - специален-специалист
Чапара не ми се спори с теб ама бая теория си написал в последния пост.Ако решиш да направиш всички ъгли прави в една средностатистическа баня в панелка+изправянето не само 2 дни няма да стигнат ами и един самосвал разтвор ще отиде.Все пак има и изключения разбира се ама са рядко.
И защо това с флекса на гребен??????Преди 30 г. като си залепил първата си плочка да не си правил такава основа???Не , че не подкрепям новите технологии и материали ама ненужните неща не са ми присърце.

Ааааа и на едно място знам как картон на скара поради як теч от горния етаж се напълни от пода до тавана.След около час водата бе източена чрез пробиване на дупки долу ниско в плочките и нито една не е паднала до днес.Е остана ужасна миризма на мухъл ама.............
chapara - майстор
vidrata написа:
Чапара не ми се спори с теб ама бая теория си написал в последния пост.Ако решиш да направиш всички ъгли прави в една средностатистическа баня в панелка+изправянето не само 2 дни няма да стигнат ами и един самосвал разтвор ще отиде.Все пак има и изключения разбира се ама са рядко.
И защо това с флекса на гребен??????Преди 30 г. като си залепил първата си плочка да не си правил такава основа???Не , че не подкрепям новите технологии и материали ама ненужните неща не са ми присърце.

Ааааа и на едно място знам как картон на скара поради як теч от горния етаж се напълни от пода до тавана.След около час водата бе източена чрез пробиване на дупки долу ниско в плочките и нито една не е паднала до днес.Е остана ужасна миризма на мухъл ама.............
Трябва ли да си припомням мизерията преди 30 години,ако държиш мога да ти поразкажа как се правеше(на лични),но сега има матеряли поне ,теракол за по добър контакт на мазилката към панела.Е може и шприц Ц-200,цимент и пясък.Ами за миризмата и дупченето говоря.Инак и моята фирма го изпълнява по желание на клиента.Казвам как бих го направил ,като за себе си.Между другото у дома ми плочките си седят залепени на циментова каша след кисненеИзображение
Здравейте! Мога ли фибрана (стиропора) да залепя и шпакловам мрежата с СМ11? Или лепило за лепене на топлоизолация да използвам?
Последна промяна от pldimitroff на вт фев 02, 2010 7:42 pm, променено общо 1 път.
nihonjin - специалист
Ползвай лепило за тплоизплация. Всичко друго има опасност от отлепяне. Ц11 мисля е за плочки.
Leon - специалист
ribnikolaevi написа:
А водоустойчив картон няма (има влагоустойчив). Аз лично бих (и ще си сложа при ремонта който правя) аквапанел или друга циментова плоскост.
Там е истината аквапанел или бетопан на Лафарж - Далсан.

Не мога да разбера при толкова теми за паропреминаване, пароизолации и други ужасии, как се дават съвети да се слага гипскартон в баня.

Всеки може да прави каквото си иска. Аз съм видял две бани правени с гипскатон преди 5 г. Е ... втори път такова нещо не искам да виждам. Жалка гледка

Майсторите на ГК и тези, които са си сложили ГК в баните - спестете си рекламите и критиките.
сола 180 - специалист
Leon написа:
спестете си рекламите и критиките.
Не помня ти да си пуснал темата.Човека пита и му се отговаря .
Ей големи многознайковци в тоя форум бе.
Leon - специалист
сола 180 написа:
Leon написа:
спестете си рекламите и критиките.
Не помня ти да си пуснал темата.Човека пита и му се отговаря .
Ей големи многознайковци в тоя форум бе.
оф...

Това спам ли беше или по темата?

1. Не съм казал, че темата е моя.
2. Не отговарям ли по темата?
3. По добре е да се учим от грешките на другите, а не от собствените!
4. За многознайковците ... какво да коментирам. В този форум пишеш и ти.

п.п. А сега по темата: Да допълня, че не само две "смарангясани" бани с гипскартон съм виждал. Обаче всеки си е стопанин на джоба и си решава сам. (виж точка 3)

Поздрави!
:)
сола 180 - специалист
Баш по темата си е .Нямам нищо против идеите ти ама що все се намира някой като теб дето се опитва да си налага мнението.

Можеше да кажеш"ми аз предлагам това и това"
а ти кво"майсторите спестете си рекламите и критиките"

Ааааа и май е забранено да се пускат реклами наистина ама ти си го направил. :lol: :lol: :lol:

Та я обясни на човека по подробно какво означава"смарангясани" и от що се е получило това нящо?

Тема "Стиропор в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: