• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
jakuzi - специалист
Заредих котела на парното и се сетих какво би се случило евентуално ако спре помпата. Ако спре тока и откаже UPS-а.Трябва да се загаси огъня в котела. Варианти много:
-пожарогасител (да, но е в колата)
-вода (да, но нямам маркуч,кофа,леген..)
Тогава идват на помощ няколко бутилки ОЦЕТ. Знаехте ли, че с оцет бързо и лесно може да се изгаси огъня в котела?
:-D
piron45 - майстор
Колега ще ти кажа много лесен начин да избегнеш всякакъв стрес от спиране на ток и пожар в печката :lol:
На входа за пълнене на системата със студена вода си слагаш вместо кран един магнет вентил на 220V който стои затворен като има ток. Щом ти спре тока вентила отваря и промива системата със студена вода и опасността от прегаряне на водната риза или кипване на системата отпада.Всъщност преди магнет вентила може да си оставиш един спирателен кран с който да ограничаваш потока на водата. Естествено преливника на системата трябва да ти е на подходящо място за да не се наводниш ако те няма в къщи.
Mori - специалист
А защо оцета гаси огъня по-добре от вода например?
ArturDent - Почти Безобиден
Като стана въпрос за оцет - сода бикарбонат върши много по-добра работа. Химическият и състав е много, много близък до този на праховите пожарогасители.
svetipampuh - напреднал
По- лесен вариант за гасене е с найлонов плик с пясък. Стои си в ъгъла и чака. Като се хвърли в камината найлона се топи и пясъка задушава огъня.
vanko68 - специалист
То това добре с пясъка,ами ако тока угасне в 3 ч през нощта???
svetipampuh - напреднал
Ако угасне в 2 през нощта и с оцета ще береш ядове :) . Но пясъка поне не мирише.
piron45 - майстор
svetipampuh написа:
Ако угасне в 2 през нощта и с оцета ще береш ядове :) . Но пясъка поне не мирише.
И защо да си усложнявате живота като има много по просто решение, прочетете по горния ми пост :lol:
svetipampuh - напреднал
piron45 написа:
svetipampuh написа:
И защо да си усложнявате живота като има много по просто решение, прочетете по горния ми пост :lol:
Аз съм си решил проблема с UPS. Но въпроса беше за гасенето в момента. :)
Ами ако водата е спряла? Вместо да се охлади парното ще вкара ръждивата вода във водопровода.И ще сложим и възвратен клапан... Могат да се разиграват много сценарии. Според парите и решението. В тия кризи.... :( Кофти.
БориславМ - специалист
С оцет се гаси запален комин. Температурата е много висока и водата става на пара и става лошо. От пожарната казват да се сипва оцет - колкото повече толкова по-добре. После правите основен ремонт на комина. Собствен опит!!!
Намери начин да задушиш огъня(предполагам ползваш твърдо гориво), вместо да го давиш и после да ремонтираш и сушиш. Срещу прегряването осигури повече вода в системата, да има какво да се изпарява.
  • 1
  • 2

Тема "ОЦЕТ-Приложение в отоплението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: