• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
комшията и аз си имаме интернет през рутери като двамата сме на различни доставчици. Ако пуснем bridge функцията на Wireles ще си споделяме ли интернета . тоест ако примерно единия не си го плати и му го спрат ,да ползва нета на другия през Ваерлеса . Моля който разбира да обясни по-подробно
naB4o - специалист
Еми щом и 2та ползвате 2 различни нета, и сте на безжичен е нужно само да си смените паролите... кви мостове ще правите...
Влизате през единия или др рутер. Не е нужно дори да се плаща единия...
Нещо не си разбрал специалисте! аз съм на кабелен интернет от доставчик Х който ми влиза в моя рутер и си го рутирам на 3 компа.комшията е на кабелен интернет от доставчик Y който му влиза в неговия рутер и си го рутира на неговите си компютри . кви пароли кви 5 лева .питам точно конкретни неща и ако знаеш кажи ,ако не знаеш не давай акъли. въпроса : ако пусна bridge на рутерите и си въведем MAC адресите споделя ли се интернета или не . ако някой го е пробвал да каже как стоят нещата.Аз четох че ако моя рутер се конфигурира като AP трябва да му спра DHCP за да вземе от другия рутер който праща нета.теоретично съм подкован но аз обичам практиката , но поради това че комшията е тъпчо и не ми позволява да пробвам питам ако някой е пробвал да сподели и да го направя инкогнито
Osiris - специалист
Много просто прекарвате си едно кабелче между двата рутера и когато комшията не си плати нета навреме вади кабела на неговия доставчик и слага тоя междинен и си записва IP от твоята мрежа и обратно :?

bridge connection се ползва ако имаш две мрежови карти на 1 PC и искаш да споделиш нета на друго или дуги с мрежов суич или рутер :shock:

колегата имаше в предвид че ако ти имаш изходна безжична точка а комшията ти има безжична мрежова карта може да му дадеш парола от твоята мрежа и пак да си ползва нет и обратно :wink:
Johny - майстор
Нещо не си разбрал специалисте! аз съм на кабелен интернет от доставчик Х който ми влиза в моя рутер и си го рутирам на 3 компа.комшията е на кабелен интернет от доставчик Y който му влиза в неговия рутер и си го рутира на неговите си компютри
Ти пък си много серт. Като "рутираш" твоят сигнал на 3 компютъра, какво ти пречи и четвъртия на комшията? Даваш му паролата и толкоз. Пък ако я махнеш може и друг да намаже. :lol: Toй Wireles-а на рутера си работи постоянно и ако имаш Wi Fi на компа, ще виждаш винаги съседския рутер и компютър.
Ето, аз разреших Wi Fi на моята машина и се вижда моят рутер /първият от горе/ и два съседски някъде из блока. Обикновено съм го изключил защото ползвам кабел директно към рутера, а синът ползва безжичната връзка. Какъв е проблема да дам паролата на рутера на още някой, който ме вижда в мрежата?

Прикачен файл

Wi  Fi.jpg
Wi Fi.jpg (81.05 KиБ) Видяна 5553 пъти
Абе хора питам Ви конкретен въпрос бе. Съветите които ми давате ги знам. А ако някой не знае да му поясня че и рутерите имат опция bridge. питам Ви когато се вържат на мост рутерите споделят ли интернета от WAN. с модела 543 на tp-link има опция АР клиент и тогава е ясно , също така рутери които имат WDS също могат да споделят интернет. аз питам с bridge споделят ли нета ...само това питам ...ако някой е пробвал да каже
Johny - майстор
Като си толкова отворен, направи си каквото искаш и ще разбереш. До сега 100 пъти да си направил експеримента. :headbash:
Нали целта ти е да имаш нет. С мост, без мост, какво те бърка?
ArturDent - Почти Безобиден
Това което искаш ти няма да стане поне с тия малките рутерчета.
Рутерите ти, трябва да имат нещо наречено Network Load Balancing, т.е. да рутират през два gateway-а, а вашите нямат най-вероятно.
Така са направени че рутират WAN-а (въпрос само на софтуер). Има такива с два WAN-a и те могат.

Това което искаш ти (автоматично) пък изобщо няма да стане. Ето и постановката

Имаме интернет А, вързан към рутер А и интернет Б, към рутер Б.
Искаш рутер А, да ползва като gateway интернет А и рутер Б.
Искаш рутер Б, да ползва като gateway интернет Б и рутер А.
Като падне нета може да се окаже, че рутер А, ползва като gateway рутер Б, и обратно рутер Б ползва рутер А.
К'во става А->Б->А->Б->А......

Варианти други много....
- ръчни
1. Плащате си сметките навреме ;)
2. Като падне нета - вързваш се за другия рутер.
- автоматични
3. Рутер с два WAN-a и Network Load Balancing - на по-добрите можеш да кажеш кой клиент през кой WAN да излиза.
4. Linux или Windows Server с Network Load Balancing.....който служи за рутиране - той има две wireless карти и е вързан за двата рутера(двете мрежи), и използвате него като gateway.
благодаря на ArturDent - точно и ясно. Отивам сега да си купя още един рутер и да направя нужните проби и ще споделя с аудиторията резултатите
ArturDent - Почти Безобиден
eniboy, ако имате рутер с два WAN и Network Load Balancing, ще можете да ползвате интернет който е сбор от вашите скорости потделно (приблизително).
  • 1
  • 2

Тема "bridge м/у два безжични рутера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: