Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ArturDent - Почти Безобиден
Колега, аз пък мисля, че щом ефекта се осеща при изключване на хладилника, то говорим за напрежение по-високо от номиналното.
Първо премести на друг токов кръг, после измери напрежението във веригата, сложи някаква защита срещу пикове и напиши какво става.
Милен - майстор
hygro написа:
Вероятно си далеч от трафопоста. Пробвай да пуснеш захранването за сателитния приемник през противосмутителен филтър от прахосмукачка.
По добре е противисмутителния филтър да бъде при източника на смущенията - хладилника, а телевизора и приемника през разклонител с защита от пренапрежения.
hygro - майстор
ArturDent написа:
Колега, аз пък мисля, че щом ефекта се осеща при изключване на хладилника, то говорим за напрежение по-високо от номиналното.
Йеп, затова и предложих обратен подход - филтриране при приемника, а не при източника, като е резонно. Идеята ми бе, че ако не е хладилника, то друг консуматор ще предизвика подобно напрежение на самоиндукция. А иначе хладилникът може лесно да се обезсмути с една RC-искрогасяща верига (100Ω + 220nF) при терморегулатора, но май не е негова вината, а на индуктивността на фидера... или пък на хептен долния приемник :)
todortv - майстор
Стабилизатор на захранването на телевизора и сат. приемника.
Justy - майстор
Определено трябва да се обезшуми по захранване приемника на булсат. Както казва Хигро, само че препоръчвам филтър от пералня.
velas - специалист
stiv1961 написа:
Здравейте.Лежа си на село аз и си гледам телевизия-на Булсатком сме.Гледам си например БТВ,хладилника в коридора се включва,аз продължавам да си гледам.По едно време чувам,че хладилника се изключва и...хоп-телевизора и той се изключва от Булсата за кратко и в следващия момент вече гледам Канал 1.Нещо става с напрежението май,ама не знам.
Преди да правиш каквито и да е упражнения, смени адаптера на приемника... ;)
stiv1961 - майстор
Трябва да се обадя на Булсата-иначе какъв адаптер да сложа?Да не кажат после,че аз съм му е...ал мамата.
stefan_gb - специалист
Виж характеристиките на стария или в книжката на приемника трябва да има данни за захранването.
stiv1961 - майстор
Значи днес проверих всички връзки на контактите по тази верига.Днес ми направи впечатление,че и когато хидрофора се изключва-същата работа.Преместих захранването на хладилника на друг кръг с удължител и проблема изчезна/хидрофора си остана на същия кръг/.Какво следва според вас?
velas - специалист
А захранването на приемника смени ли го?

Тема "Телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: