• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Става часовник :wink: работи стабилно и балансирано системата -и 100 градуса да вдигне котела няма проблеми .Нали се сещаш по схемата на монтаж на Атмос със акумулиращ съд -една помпа върти котел термовентил съд , втора помпа върти съд смесителенвентил радиатори .Ти това сам не може да го направиш или поне за управлението ще ти трябва помощ .
rdx - специалист
Не ми стана ясно.Това ли е идеята котела да работи на макс. за да няма конденз и да изгори пълноценно дървата?Със сигурност няма да се справя сам,но искам да знам за какво съм дал повече пари :)Като ще е гарга,да е рошава!
filmatoplo - майстор
Да затова е -да изгаря добре и по малко гориво , да се случва пиролизата ,да пази котела ,да ти е кеф на тебе . :) Влез в Атмоs .cz и разгледай схеми има 42 .
rdx - специалист
O.K.Кой е най-оптималният начин на свързване?С Landomat21 и 3те буферни съда по 1000л. за 40kw. ли?От колко ,до колко градуса се подържа водата в буф.съд?Предполагам,че може да се оптимизира(автоматизира) черпенето на топлина от буферния съд към радиаторите според външната температура и нуждите на сградата?
filmatoplo - майстор
Да това е -ти знаеш повече от мен :wink: ако нямаш възможност за големи съдове поне 500 л.
rdx - специалист
filmatoplo написа:
Да това е -ти знаеш повече от мен :wink: ако нямаш възможност за големи съдове поне 500 л.
Така,така,но много бързо ме обутваш.Има още доста въпроси на които не ми отговаряш.Или аз задавам отговори!Ако може да си мъничко по-подробен ще ти бъда мн.благодарен. :wink:
filmatoplo - майстор
Виж Виадрус Хефаистос п1 -е чугунен пиролизен , но не съм го видял на живо.Viadrus.com .ua
rdx - специалист
Виадрус Хефаистос п1 40kw изглежда добре,но цената му е към 4000 евро.Знае ли някой дали се продава в Б-я?Какви буферни съдове има на пазара,евентуално цени?
filmatoplo - майстор
Съдове има в Ерато и Сънсъстем , аз ползвам на Сънсистем по евтини ми са .Може да си го купиш без изолация минус 150 лева и сам да си го омоташ с нещо вата или донапрен скатан от някъде бе пари . :wink: аз си ги взимам комплект за клиенти.
filmatoplo - майстор
Затова си вземи по евтин котел от пиролизните да останат пари за др компоненти-съд,вентили ,помпи и контролер . :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: