• 1
  • 2
Работа с гипскартон за напреднали.
Здравейте.
Правя вградени кухненски шкафове на които ще монтирам само вратичките.
Въпросът ми е дали металната конструкция е достатъчна опора за тях и дали рапидките ще държат натоварването.
Благодаря
ПП.
Понеже не намерих подобни монтажи ,ще съм благодарен и за някакви линкове евентуално...
А аз ще снимам.
bisplus - специалист
Най добре ще е да се направи каса и за нея да се хванат вратите. Какъв материал ще използваш?
svetliopi44 - Чирак...
Аз си мисля ,че е важно колко е дебелината на стеничките от ГК
До колкото знам ... има 3 вида панти ... с открит,полуоткрит и скрит кант ... та опциите не са много...
ivanovrg - специалист
ако не си затворил стените още,сложи вътре (там където ще са пантите)по една летвичка с размера на профила който ползваш.така е сложи ,че да влезе в самия профил
Засега съм сложил ЦД за основа.По-скоро ме притеснява дали картона няма да потдаде от натиска на пантите...може би по една ивица МДФ в ролята на каса или планка за по-голяма площ
Spokoiniq - майстор
Силата на пружината ще:
1. смачка картона под петите на пантата
2. ще разхалтави дупките на рапидките с CD-то
3. всичко ше си ебе мамата
Ако направиш вътрешния обем вместо с картон с шперплат може и да стане, но трябва да е поне с полупокрит или покрит кант.Ако искаш да влиза вратичката в равнината на картона може пак с шперплатова кутия, и с допълнителна бленда картон която да скрие шперплатния кант, но става натруфено и сложно.
Това се сещам на първо четене...
Благодаря ,ще сложа кантован шперплат,а вратичките ще го покриват в затворено положение...ефекта си остава.
2см или по тънък ще свърши работа?
Spokoiniq - майстор
Ако захващаш кутията(страницата шперплат) за конструкцията може и по-тънък, но имай предвид че ако е с покрит кант ти е малък луфта до картона(блендата видима), и трябва да се остави аванс за реглаж.А ако се вижда канта(полупокрит) ще стане малко грозно, кутия в кутия гледано отпред...Абе я снимай да не си говориме празни приказки!
снимки

Прикачен файл

IMGP2348.jpg
IMGP2348.jpg (107.92 KиБ) Видяна 6465 пъти
Това е едната стена -горен ред
трябва да монтирам по две вратички на двата отвора,а отгоре е ниша.
на другите стени продължавам в същия дух.
Прозореца остава в ролята на плочки

Прикачен файл

IMGP2349.jpg
IMGP2349.jpg (86.56 KиБ) Видяна 6458 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Монтаж на вратички в ГК как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: