• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EmoZ - специалист
Само да поясня, картинката на Чапара, сифоните на нея би трябвало да са Виега (Viega), да можеш да ги намериш по магазините, най-десният е твоя сифон, цена около 22 кинта (повече от 25 да не даваш - товарят те), материал полипропилен. Хубавото на тоя сифон е:
1. можеш да купиш допълнително клапа, която се затваря, ако водата в хидрозатвора се изпари (не ползваш помещението дълго) - не смърди;
2. по плитък е от т.нар. рогов сифон от цам (най-любимия);
3. съединението между чашата и отходната тръба е ябълковидно - позволява по-лесно наместване;
4. има възможност за до свържеш попътно, като обереш елегантно още един сифон преди него или умивалник;
5. позволява невероятно лесно обслужване при запушване, пълен достъп до отходната тръба;
6. ааааа да и не на последно място - много важно - височината на решетката може да се регулира - абе песен е а работа тоя сифон и много удобен за експлоатация - обработва несъизмеримо по-голям дебит от 'ровите'.

Та с две думи слушай Чапара.

Успех.

п.п. Ако си от София, в Юроком 2000, под хотел 'Дианабад' има такива сифони, аз моите ги купих оттам за около 20-тина кинта целия (сифона, монтажна тапа, клапата на хидрозатвора и решетка ).
hristo_petkov - помощник
zmeios написа:
hristo_petkov написа:
Мога ли около сифона да залея със силикон?
Не, щото 'налят' на дебело, силикона прави мизерии.

Но може да оставиш тъничка фуга, и нея при монтажа да запълниш грижливо със силикон (непременно от онзи за бани!). Работи идеално.

А, и гледай където полагаш силикон, да е идеално чисто и обезпрашено, иначе нищо не става. Той не е като епоксидната смола, да хваща щяло и нещяло; поставен върху мазнина (буквално върху пипнато с пръст), след време прави кухина и все едно нищо не си правил.
Blagodarq, zmeios! Tova sa cenni syveti! Shte vnimavam za tezi neshta.
hristo_petkov - помощник
EmoZ написа:
Само да поясня, картинката на Чапара, сифоните на нея би трябвало да са Виега (Viega), да можеш да ги намериш по магазините, най-десният е твоя сифон, цена около 22 кинта (повече от 25 да не даваш - товарят те), материал полипропилен. Хубавото на тоя сифон е:
1. можеш да купиш допълнително клапа, която се затваря, ако водата в хидрозатвора се изпари (не ползваш помещението дълго) - не смърди;
2. по плитък е от т.нар. рогов сифон от цам (най-любимия);
3. съединението между чашата и отходната тръба е ябълковидно - позволява по-лесно наместване;
4. има възможност за до свържеш попътно, като обереш елегантно още един сифон преди него или умивалник;
5. позволява невероятно лесно обслужване при запушване, пълен достъп до отходната тръба;
6. ааааа да и не на последно място - много важно - височината на решетката може да се регулира - абе песен е а работа тоя сифон и много удобен за експлоатация - обработва несъизмеримо по-голям дебит от 'ровите'.

Та с две думи слушай Чапара.

Успех.

п.п. Ако си от София, в Юроком 2000, под хотел 'Дианабад' има такива сифони, аз моите ги купих оттам за около 20-тина кинта целия (сифона, монтажна тапа, клапата на хидрозатвора и решетка ).
Много благодаря, EmoZ!
Аз имам един по-прост сифон вече. Взех го за 4.50. Опитвам се да ачна снимка, но май не успях.
muki - напреднал
Виегата е супер,за сега не съм намирал по-добри ,един път взех на kesel ,хубав е но няма някои от екстрите на виегата.А според вас дали да се лепи с 50 ката тръба или не,ако е полиуретан да не я изяде лепилото
EmoZ - специалист
muki написа:
Виегата е супер,за сега не съм намирал по-добри ,един път взех на kesel ,хубав е но няма някои от екстрите на виегата.А според вас дали да се лепи с 50 ката тръба или не,ако е полиуретан да не я изяде лепилото
Не е полиуретан, а плипропилен, който няма как да лепилото за поливинилхлорид да го разяде (пробвай с една капка лепило, за да се увериш). По принцип много-много смисъл от лепене няма (щуцера на виегата е достатъчно дълъг) - само нагряваш ПВЦ-то и готово, аз съм слагал по малко лепилце за ПВЦ, но то е само за разкош (държи колкото умрел китка), инак можеш да си купиш спец. лепило или да си купиш ППР канализационни тръби с фабрична муфа (има ги в Практикер)

Успех.
mitaka_vk - специалист
В муфата е истината. Обикновенно полипропилена не се лепи с лепило. Вземаш муфа с гумите малко смазка и си готов, смазката раздува гумите и прилепва много плътно.
  • 1
  • 2

Тема "С какво се огражда сифона?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: