Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kretio74 - специалист
filmatoplo написа:
Кулллл направи го че Метро и Била да видят от теб и да си направят отоплението така :wink:
:-D :-D :-D :-D :-D :-D
filmatoplo - майстор
Това не е подигравка :) , просто потвърждение че и така се прави отопление с централен радиатор- калорифер и въздуховоди .В Метрото се вижда най добре касетата с радиатора ,помпата ,распределителния вентил и въздуховодите -мисля да го снимам ама може да ме обвинят в промишлен шпионаж :-D след час поне ще го видя пак.
kretio74 - специалист
filmatoplo написа:
Това не е подигравка :) , просто потвърждение че и така се прави отопление с централен радиатор- калорифер и въздуховоди .В Метрото се вижда най добре касетата с радиатора ,помпата ,распределителния вентил и въздуховодите -мисля да го снимам ама може да ме обвинят в промишлен шпионаж :-D след час поне ще го видя пак.
не бре колега не се подигравам. мислил съм по темата ама много са загубите и хамалогията според мен.
ArturDent - Почти Безобиден
А през лятото - пускаш студена вода от чешмата през него - надуваш вентилатора и с тия 200 000 W,и за 10 секунди става 7-10 градуса.

Нещо не ми се виждат верни сметките, ама вии щъ кажете :?
kretio74 - специалист
ArturDent написа:
А през лятото - пускаш студена вода от чешмата през него - надуваш вентилатора и с тия 200 000 W,и за 10 секунди става 7-10 градуса.

:?
абе то теорията и практиката са 2 различни неща
Чаро - Акълия
ArturDent написа:

Ако осигуриш дебит и температура на флуида... :wink:
С чешмата няма да стане точно както си го представяш :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
На дебит - се ще го докарам, колкото "водната" помпа на автомобил, темературата на флуида (водата) е 7 гр., пък един кубик вода струва доста евтино за целта. Възможна е и повторна употреба - за поливане ;-)
Iliev Labs - специалист
За поливане е добре водата да е по-топла. Баща ми пълнеше цистерна и после поливаше, за да не е студена водата. Така не истивала почвата.
Чаро - Акълия
Изкривихме темата, но кат няма кръчма... :-D

Пасивното охлаждане е факт, не преположения. Аз го ползвам от 2 години, но със сондажна вода.
Вайсман имат разработена такава схема, КОП-а е над 20!!!!
Не четете... :wink:

А къв райграс се прави :roll:
kretio74 - специалист
Чаро написа:
Изкривихме темата, но кат няма кръчма... :-D

Пасивното охлаждане е факт, не преположения. Аз го ползвам от 2 години, но със сондажна вода.
Вайсман имат разработена такава схема, КОП-а е над 20!!!!
Не четете... :wink:

А къв райграс се прави :roll:
дай малко инфо точно как става че и аз имам райграс :cool:

Тема "ПСЕВДО КОНВЕКТОРИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: