• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx - специалист
Кой е най-евтин с дебели ламарини,да не се пробие?Аз ги гледам на тегло,май няма много логика, а?С какво Atmos GS е по-добър от S,че разликата в цената е към 1000лв?
filmatoplo - майстор
Генераторния има едни отвори и каналчета за въздух в камерата които разгарят по добре горивото , само 1 имам монтиран такъв -купен от Пловдивския панаир :wink: тоест там го видяхме като действащ модел и го поръчахме същия -сега малко се различават новите модели че са с вентилатор на димните газове -първите бяха с напорен вентилатор и малко пропушват с по лош комин .Да ти кажа честно и единия модел гори и другия еднакво на глед -е генераторния малко повече фучи като горелка .
rdx - специалист
Значи само за едно фучене 1000лв.А Еко Вимара?Със 150кг.по-тежък от Атмоса,как да разбера колко е дебелината на ламарините?Има ли някакви съществени разлики с атмоса?Последно мисля да е един от двата,но кой?
filmatoplo - майстор
Това фучене е като турбокомпресора при един автомобил .Тази е идеята при генераторния .Под фучене имам предвид че работи чисто и стабилно с хъс .Ти можеш ли да му осигуриш -сухи дърва на котела ,това е много важно условие за работата му.Със сухи дърва е 2 пъти по икономичен .За правилна работа иска по големи цепеници 20-20 на колкото е дълга камерата и винаги да се пълни камерата до горе .
rdx - специалист
Да,разбрах,но това повишава ли КПД на генераторния?Еко вимара какъв е,има ли вариант и той да е генераторен?Имат ли възможност за регулиране количеството на първичния и вторичния въздух (за атмосите и вимара)?
vodopada - специалист
Здравейте, вземи Атмос комби .Гори дърва,дървесни брикети и въглища.Монтажа както ти казва filmatoplo и тиси човека.
rdx - специалист
vodopada написа:
Здравейте, вземи Атмос комби .Гори дърва,дървесни брикети и въглища.Монтажа както ти казва filmatoplo и тиси човека.
Много ми е мръсно с въглища,предпочитам само на дърва.
filmatoplo - майстор
Да с добро гориво имат голямо КПД 80-85 и нагоре % , конструктивно всички имат еднакво устройство .Да Атмоса комби позволява и горене на въглища защото има чугунен елемент вместо керамичен в горивната камера спрямо обикновенния атмос .Колко пъти съм виждал елемента завътян наобратно от някой който не разбира -пак работи пущината , виждал съм и наопъки подредена керамика в долната камера :-D Пак казвам че освен качеството на котела който и да избереш много важно е монтажа на котела и компонентите .По принцип хората клонят към среден клас котли ни най скъпия , ни най евтиния :wink: Атмосите поне имат резервни части
filmatoplo - майстор
Изпревари ме за дървата ,ние тука също сме на дърва от Странжата . :wink: За монтажа -ако монтираш буфер го свържи с 4 тръби през него горе вход от котела -горе изход към радиаторите и долу изход към котела -долу вход от радиаторите , и по добре си вземи направо готова помпена група Ладомат 21 -ако седнеш ти или майстори в кавички да зглобяват от отделни компоненти може да я оплескат :wink: Ако свързваш бойлер за БГВ той се захранва самостоятелно от котела преди буфера със своя помпа , има и др начин да си вземеш комби буфер в който има вграден по малък съд който служи за топлене на вода с 1 куршум 2 заека .Скицирай си нещата и виж накъде отиват финансите , и си реши кои екстри ще сложиш или ще отпаднат -някои неща могат да се добавят и после .Ако монтираш помпа с променлив дебит Грундфос Алфа 2 на радиаторите може да добавиш и някоя термоглава -казвам радиатори но помисли и за вентил конвектори поне в хола .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 32

Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: