Кой е най-евтин с дебели ламарини,да не се пробие?Аз ги гледам на тегло,май няма много логика, а?С какво Atmos GS е по-добър от S,че разликата в цената е към 1000лв?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rdx
- специалист
315 мнения в "Избор на пиролизен котел"
filmatoplo
- майстор
Генераторния има едни отвори и каналчета за въздух в камерата които разгарят по добре горивото , само 1 имам монтиран такъв -купен от Пловдивския панаир
тоест там го видяхме като действащ модел и го поръчахме същия -сега малко се различават новите модели че са с вентилатор на димните газове -първите бяха с напорен вентилатор и малко пропушват с по лош комин .Да ти кажа честно и единия модел гори и другия еднакво на глед -е генераторния малко повече фучи като горелка .
filmatoplo
- майстор
filmatoplo
- майстор
Това фучене е като турбокомпресора при един автомобил .Тази е идеята при генераторния .Под фучене имам предвид че работи чисто и стабилно с хъс .Ти можеш ли да му осигуриш -сухи дърва на котела ,това е много важно условие за работата му.Със сухи дърва е 2 пъти по икономичен .За правилна работа иска по големи цепеници 20-20 на колкото е дълга камерата и винаги да се пълни камерата до горе .
filmatoplo
- майстор
Да с добро гориво имат голямо КПД 80-85 и нагоре % , конструктивно всички имат еднакво устройство .Да Атмоса комби позволява и горене на въглища защото има чугунен елемент вместо керамичен в горивната камера спрямо обикновенния атмос .Колко пъти съм виждал елемента завътян наобратно от някой който не разбира -пак работи пущината , виждал съм и наопъки подредена керамика в долната камера
Пак казвам че освен качеството на котела който и да избереш много важно е монтажа на котела и компонентите .По принцип хората клонят към среден клас котли ни най скъпия , ни най евтиния
Атмосите поне имат резервни части
filmatoplo
- майстор
Изпревари ме за дървата ,ние тука също сме на дърва от Странжата .
За монтажа -ако монтираш буфер го свържи с 4 тръби през него горе вход от котела -горе изход към радиаторите и долу изход към котела -долу вход от радиаторите , и по добре си вземи направо готова помпена група Ладомат 21 -ако седнеш ти или майстори в кавички да зглобяват от отделни компоненти може да я оплескат
Ако свързваш бойлер за БГВ той се захранва самостоятелно от котела преди буфера със своя помпа , има и др начин да си вземеш комби буфер в който има вграден по малък съд който служи за топлене на вода с 1 куршум 2 заека .Скицирай си нещата и виж накъде отиват финансите , и си реши кои екстри ще сложиш или ще отпаднат -някои неща могат да се добавят и после .Ако монтираш помпа с променлив дебит Грундфос Алфа 2 на радиаторите може да добавиш и някоя термоглава -казвам радиатори но помисли и за вентил конвектори поне в хола .
Тема "Избор на пиролизен котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература